Bože, chraň nás před Paroubky

Pustil jsem si včera Otázky Václava Moravce, kde se střetli Schwarzenberg s Paroubkem. Četl jsem něco o té diskusi, tak jsem se chtěl podívat, jestli v ní opravdu nešlo o nic zásadnějšího, než o to, že Paroubek je dost blbej nejen na to, aby si coby sportumilovník pozval Sáblíkovou, aniž by se naučil nazpaměť, v jaké disciplíně soutěží, ale taky na to, aby používal citáty, u nichž se nevyzná v tom, kdo je jejich autorem...

Musím říci, že jsem zděšen. Nejde o to, že pan Paroubek je opravdu primitiv, co dělá sobě, ČSSD i státu ostudu pomalu pokaždé, když otevře ústa (ty první dvě položky by mi nevadily, s tou poslední už je to horší). Bohužel je to mnohem horší. Z jeho úst padla při té diskusi mnohem závažnější věc, než špatné autorství jednoho výroku, a já jsem opravdu překvapen tím, že k tomu ani Schwarzenberg, ani Moravec nic neřekli.

Pan Paroubek v jednu chvíli argumentoval pro brzký odchod z Afghánistánu a vypustil přitom neuvěřitelnou zhovadilost, za kterou by zasloužil na místě nafackovat. Klíčový výrok zněl takto: "Kolik bylo řečí o tom, co se stane, když Američani odejdou z Vietnamu. Nic se nestalo". Zde, okolo 7 minuty. Sviňský výrok. Něco se totiž přece jen stalo: severovietnamští komunisti dobyli Jižní Vietnam a povraždili deseti- až sta- tisíce lidí, další statisíce pak musely uprchnout ze země. Ale chápu, že kovanému kádru Paroubkova typu to připadá jako drobnost, koneckonců, vyhrála to levice, v podstatě tatáž, s níž tak rád hlasuje v parlamentu, takže to nemohlo být tak hrozné, že ano.

Nicméně lidi, kteří takovéto události považují za takovou drobnost, že pro ně používají slovo "nic", za šéfy svého státu nechci. O takových lídrech se ani nedá říci, že "nestojí za nic". Jejich hodnota totiž dosahuje vysokých záporných čísel. Jsou nebezpeční těm dole i těm okolo. Tak mne napadá, co že to chtějí socdemáci dělat s těmi fotkami svých odpůrců? Doufám, že ne "nic", nebo dokonce "nic zvláštního".

Autor: Ignác Pospíšil | středa 10.3.2010 12:38 | karma článku: 38,62 | přečteno: 2208x
  • Další články autora

Ignác Pospíšil

Pád papeže showmana?

28.8.2018 v 12:14 | Karma: 40,30

Ignác Pospíšil

Proč Alfie Evans musí zemřít

25.4.2018 v 21:32 | Karma: 30,80

Ignác Pospíšil

Lidovecké vystřízlivění

20.7.2017 v 7:10 | Karma: 25,30

Ignác Pospíšil

Lidovecká kouřová clona

25.10.2016 v 20:51 | Karma: 39,98