Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

varsolim

17. 3. 2010 13:08
Facka sem,facka tam.

Paroubek by skutecne potreboval nafackovat a rad bych byl exekutorem.Verim ale,ze by se naslo mnoho lidi,kteri by nafackovali vam.Obhajovat zrudnosti katolicke cirkve, ty minule i soucasne muze zas jen zruda.

0 0
možnosti
MF

falm

13. 3. 2010 3:24
Když už s pravým křesťanským farizejstvím nemáte odvahu

otevřít diskusi pod "Nový hon na papeže?" tak Vám to napíšu zde.

Zneužívání není nic nového pod sluncem a v katolické církvi tím spíš. Jestliže existuje nějaký zákaz, vždy se objeví cesty jak tento zákaz obejít nebo vykompenzovat - v daném případě jde o kompenzaci celibátu. Sebelepší modlitby totiž nic nenadělaí s biologickou podstatou člověka, ať jej stvořil Pán Bůh, namíchali ho mimozemšťani ve zkumavce nebo se vzvinul podle Darwina... Vyberte si, co je Vám milejší - na podstatě to nic nemění.

Papež Ratzinger by měl být zticha a vzpomínat na své mládí v Jugend, kde určitě podobné prakitky byly na denním pořádku. To není přání, to je sociologická zákonitost.

No a ještě v duchu svojí logiky dodejte, že tak jak papežův bratr by se neměl omlouvat za pohlavky, tak papež by se neměl omlouvat za to sexuální zneužívání v církci, že? Proč a jak si dejte dohromady sám, sexuální argumentaci za Vás vymýšlet nehodlám.

0 0
možnosti
L

Livrak

10. 3. 2010 15:29
Paroubek sedlákem navždy

Ano pane, je to primitiv, napsal jste to přesně R^

0 0
možnosti
D

da.rock

10. 3. 2010 14:31
A jaký tedy měla válka ve Vietnamu význam?

Kdyby tam Američani nebyli, skončila by naprosto stejně (tedy dobytím jižního Vietnamu), akorát by to trvalo namísto deseti let půl roku.

Jelikož se tam ale Američani angažovali, tak zemřely minimálně 2 miliony lidí (některé odhady říkají až 3 miliony) a tisíce lidí si dodnes nesou následky otrav americkými chemickými látkami.

Američané měli strach z rozšíření komunismu v jihovýchodní Asii, což se nakonec ukázalo jako lichá obava. V Kambodži sice řádili Rudí Khmerové, ale jejich hrůzovládu nakonec svrhla samotná komunistická vietnamská armáda.

Suma sumárum - válka byla zbytečná. Nic nezachránila a ničemu nezabránila. Akorát kvůli ní zahynuly milióny lidí.

0 0
možnosti
JD

GeorgeIX

10. 3. 2010 15:34
Re: A jaký tedy měla válka ve Vietnamu význam?

čekal jsem že to už někdo napíše, ale vidím že se k tomu nikdo nemá..

lze zjednodušeně říci že válka ve Vietnamu začala dříve než se USA do ní zapojili (r. 1964).Tehdejší viet. komunisté se postavili proti znovu návratu francouzské koloniální nadvlády (r. 1957).. Po ukončení této války setrvávala napjatá situace mezi Jižní Koreou a Sevení komunistickou i přes "mírová jednání" za účasti velmocí. Na jihu nově vzniklý Vietkong (organizace s cílem svrhnout prozápadní vládu) hrozil natolik, že USA udělali osudný krok- válka za jejich přímé účasti. Konflikt ale čím dál více přerůstal do sporu dvou mocností a ideologií. Není tajemstvím, že severní Vietnam byl podporován SSSR a Čínou..

Ani jedna ze stran se nechovala na území lidsky či šetrně. Američané se vzhlédli v chemických zbraních, sever doslova likvidoval odpůrce. Oběti jsou dodnes. Prohrály obě strany, jen jedna z nich částečně svoji chybu přiznala... Už jen z tohoto důvodu si netroufám býti "GENERÁLEM PO BITVĚ" pane da.rocku

0 0
možnosti
MJ

kizt

10. 3. 2010 14:22
tedy pane autore

Na jednu stranu je fakt,že Paroubek a jeho vyjadřovací schopnosti je kapitola sama o sobě a je až s podivem ,že může být předsedou nejsilnější politické strany. Ale na druhou stranu o co jste se svým vyjadřováním lepší Vy?a to o sobě píšete ,že jste katolík,místopředseda mladých křesťanů a nevím čeho všeho ještě. A Vaše znalosti o válce ve Vietnamu, to je tak velký smutek,ale to je na jiné téma.

0 0
možnosti
D

da.rock

10. 3. 2010 14:32
Re: tedy pane autore

Tak to pozor, ale vyjadřovací schopnosti Paroubka jsou - narozdíl třeba od Scharzenberka - na úrovni. Na rozdíl od Topolánka si ani nepotřebuje pomáhat vulgarismy a rozumí ekonomice.

0 0
možnosti
K

KJV

10. 3. 2010 13:55
Paroubek metla Boží.

Bože chraň nás před takovou jednostrannou zaslepeností a nenávistí jakou zde manifestuje p. Ignác Pospíšil. Ten člověk je tím sám těžce potrestán, celý život bude zděšen.

0 0
možnosti
JS

jistota stonásobku

10. 3. 2010 14:11
Re: Paroubek metla Boží.

Má na tento názor právo. I já si myslím, že je paroubek největší žijící zrůda v čr.

0 0
možnosti
IH

misaviki

10. 3. 2010 13:44
Že se nic nestalo?

Stalo, díky přílivu čínského textilu prodávaného vietnamskými stánkaři zkrachovala spousta textilek v ČR! Takže tvrdit že se nic nestalo je primitivní. Bohužel, Paroubek hraje na primitivní část národa a té je bohužel vždy víc.

0 0
možnosti
JP

Dale Cooper

10. 3. 2010 14:04
Re: Že se nic nestalo?

;-DR^

0 0
možnosti
JP

Dale Cooper

10. 3. 2010 13:31
Jiný úhel pohledu...

Zato při pobytu armády USA tam zemřely cca "pouhé" tři miliony vietnamců...

Obhájci války tenkrát zapáleně hovořili o politické destabilizaci celého regionu a narušení světové rovnováhy sil, pokud USA Vietnam opustí. Jak víme, k ničemu takovému nedošlo...

O tom, že to bylo vyprovokováno z druhé strany, a že si tamní obyvatelé moc nepolepšili, se nepřu. Jenže vy jste zřejmě vůbec nepochopil smysl a kontext té věty...

0 0
možnosti

vitvit

10. 3. 2010 13:22
primitiv - vůdce primitivů

Národ primitivů, kteří se nechají koupit za 30,- Kč u doktora. si jako premiera nikoho jiného než primitiva nezaslouží !!!

0 0
možnosti
H

honys

10. 3. 2010 13:21
Ignáci, Ignáci,

na to, že jste katolík jste poněkud vulgární, jak už je černoprdelníků zvykem. Navíc lžete, USA museli opustit Vietnam ze dvou důvodů, první byl, že pochopili nemožnost sebemenšího úspěchu bez použití jaderné síly (na to neměli odvahu) a Vietnam lehce obětovali aby zabránili 3 sv. válce. Druhým důvodem byl masový nesouhlas s umíráním Američanů a tím naprostý nesouhlas s válkou ve vzdálené zemi. Jižní a severní Vietnam se od sebe nelišil, ve vzájemném krutém vraždění si byli naprosto rovni. O žádnou  demokracii ani o náboženství tam nikdy nešlo. Ačkoliv já jsem příznivec naší účasti v Afganistánu, tak si myslím,že u nás má každý právo vyjádřit svůj názor a kdejaký katolický potroublík mu to nemůže zakazovat. Ale nakonec je pravdou, že v Afganistanu ještě nikdo nikdy nevyhrál, ani Rusové ani Američané. Nakonec musí Američani bojovat proti vlastním zbraním a Američany vycvičeným afg.velitelům. To je holt islámský nevděk.

0 0
možnosti
R

rojack

10. 3. 2010 13:33
Re: Ignáci, Ignáci,

No, pikantní na tom je, že Rasmussen nechtěl žádné vojáky pro boj. Teď jde o to, naučit místní Afghánce co nejvíc před odchodem vojsk, aby se mohli poté starat sami o sebe. Jenže Pandurek to třicetikačkám zjednodušil (aby to pochopili) na umírání našich lidí v cizí zemi. A jeho průzkumy hovoří jasně.

0 0
možnosti