Zakousněte se do nového Rajčete

Znáte Rajče? Ne tu zeleninu, ale www.rajce.net, naši vychytanou internetovou fotobanku.

Zrodila se přesně v duchu pravidla, že líní lidé dělají pokrok. Rajče je tady totiž pro líného člověka, který rád ukazuje fotky a nebaví ho složitý proces vytváření webových fotoalb.

Před pár dny překonal počet fotek, které si naši čtenáři do rajčete uložili, závratné číslo 20 milionů a měsíční počet reálných návštěvníků dosáhl 350 tisíc.

Teď tu máme Rajče v novém kabátu. Nové stránky jsou uspořádáním podobné těm předchozím. Další změny budeme provádět postupně tak, aby nebyl uživatel zmatený.

Nové rajče má pomoci čtenářům lépe se v něm orientovat. Výraznou novinkou je práce s barvami, odkaz na alba je červený a odkaz na uživatele zelený. Přidání grafických prvků má paradoxně víc ustoupit publikovaným fotografiím, design je hladký a nenarušuje jejich prohlížení. Například detail fotky je maximálně orientovaný na samotnou fotografii.

Velký dík patří "zahrádkářům", kterým se podařilo v šibeničním termínu uvést nové rajče na světlo světa a hlavně uživatelům. Nový vzhled je stále živý, máme dlouhý seznam drobných vylepšení a ještě nejsme s prací hotovi.

Miroslav Buček, hlavní ZAHRÁDKÁŘ a Petr Pravda, zástupce šéfredaktora iDNES.cz 

 

Autor: Redakční blog iDNEScz | čtvrtek 13.12.2007 10:19 | karma článku: 10,63 | přečteno: 1949x