Velké společenství iDNES.CZ se rozšiřuje o brněnskou adresu

Předjaří je dobrá doba ke zrození. Na jihu Moravy se brzy začnou nalévat pupeny révy a ožijí vinohrady. I my pro vás máme něco nového. O Brně a o kraji kolem něj od nynějška čtěte na: BRNO.iDNES.CZ. Pro ty, kteří mají Brno rádi a zajímá je.

Město Brno má - v mnoha oblastech - dobrou kondici. Zdejší vysoké školy si v zemi stojí nadmíru dobře, sídlí zde úspěšné firmy, stavební ruch neutuchá, stále se zde děje řada zajímavých sportovních, kulturních i společenských akcí. Politika lidem slouží a občas i komplikuje život. A jak se zdá, tak i sinicím ve zdejší přehradě už nebude tak lehce...

Brněnské dění se zvolna, leč stále výrazněji tlačí i do zdí dalších jihomoravských majestátních a historických měst. Znojmo, Břeclav, Hodonín, Mikulov, Vyškov a další žijí řadou zajímavých událostí. Ani Moravský kras ještě nevydal všechna svá tajemství. Nikde v kraji nepřišel čas na poslední slovo. Takový prostor se stává útočištěm informací, jež se dají zpracovávat mnoha způsoby - již zmíněnými slovy, ale i fotografií, videem, zvukem, mapkou a dalšími interaktivními formami.

Je radost mít v tomto kraji své čtenáře. Mladá fronta DNES je má a je jich podle posledního měření

čtenosti 128 tisíc, což je nejvíce na jižní Moravě ze všech seriózních novin. A také pro ně od pondělí 10. března startuje projekt BRNO.iDNES.CZ. Jde o regionální zpravodajskou stránku, kterou najdete pod zprávami na nejsilnějším tuzemském zpravodajském webu iDNES.CZ. Jejím cílem je přinášet informace nejenom pro čtenáře v Brně a kdekoliv na jižní Moravě, ale také například pro Brňany, kteří žijí v Praze či nyní zrovna pobývají kdekoli jinde ve světě. Budeme dělat zpravodajství pro všechny, které zajímá, co se děje v Brně a okolí. Zpravodajství, které budou dělat lidé, kteří mají Brno rádi. Pro ty, kteří mají Brno rádi a zajímá je.

Spolu se zpravodajstvím se ze začátku zaměříme i na kulturní dění v Brně. BRNO.iDNES.CZ vznikl v brněnské redakci MF DNES, a bude proto velmi úzce provázán s regionálními přílohami Brno a Jižní Morava. Zdejší zpravodajský tým tvoří pro BRNO.iDNES.CZ nejen dokonalé a profesionální zázemí, ale poskytuje mu i řadu nenahraditelných zkušeností. 

Pohybujeme se v prostoru, který velmi dobře známe. I vy se v něm pohybujete! Prostřednictvím BRNO.iDNES.CZ nabízíme našim čtenářům ještě hlubší způsob komunikace. Nenechávejte si své objevy a názory pro kamarády a přítelkyně, nechlubte se jimi jen v kavárně a u piva. My je posuneme dál, dáme je do souvislostí, uděláme z nich důležité informace. BRNO.iDNES.CZ je prostor, pojďme ho všichni využívat. 

Na stránce BRNO.iDNES.CZ najdou čtenáři kromě zpráv i kulturní programy z celé jižní Moravy. Budeme zde uveřejňovat i informace o stavu lyžařských svahů v kraji i u sousedů na Vysočině. Další rubrikou je Brněnská scéna, v níž čtenáři najdou nejen řadu publicistických článků, rozhovorů či on-line diskusí s významnými osobnostmi. Je to prostor pro kulturní i historická témata, recenze či polemiky.

Velké společenství iDNES.CZ se rozšiřuje o brněnskou adresu.

Přijměte její pozvání a buďte častými a vítanými hosty.

  

Dalibor Maňas, editor BRNO.iDNES.CZ 

 

 

Karel Škrabal, vedoucí brněnské redakce MF DNES

 

 

Autor: Redakční blog iDNEScz | pondělí 10.3.2008 0:05 | karma článku: 19,54 | přečteno: 8656x