Už věřím na telepatii

Nejsem žádným velkým příznivcem psychotroniky. Nikdy jsem nevěřila na jasnozřivost, telekinezi, ani teleportaci. Ale vypadá to, že jsem se krutě zmýlila. Psychotronické jevy totiž fungují - konkrétně telepatie. Jisté podezření jsem měla už dříve, definitivní důkaz ale přišel teprve nyní.   I mně se to totiž podobná věc stala. Mám svého souputníka, se kterým sdílím stejné ideje. Jmenuje se Tomáš Holý a je novinář jako já. Pracuje ale na severu Novinky.cz. K zatím poslednímu přenosu myšlenek došlo 27. března ve čtyři hodiny a 32 minut po půlnoci.

Na serveru iDNES.cz jsme v úterý spustili hlasování o Největší šmejd -  výrobek, který nestojí za nic. Pište nám, čtenáři,  foťte největší propadáky, které jste si koupili, uděláme předvýběr a nakonec vy sami budete v anketě hlasovat, který výrobek je ten "nej", napsali jsme před dvěma dny. Přidali jsme adresu propadak@idnes.cz, přizvali Sdružení obrany spotřebitelů, výzvu umístili i do naší sesterské MF DNES a čekali.

Ve středu v půl páté ráno ale neuvěřitelnou shodou náhod tato myšlenka doputovala až do redakce Novinek, konkrétně k Tomáši Holému. Vzdálenost mezi redakcemi původní myšlenku lehce obrousila a k Tomáši se dostala nikoli v podobě Největšího šmejdu, ale Nejméně užitečného výrobku. Ostatní parametry ale k mé velké radosti zůstaly zachovány. Podařilo se udržet i strukturu článku - nejprve konkrétní případ, co může být "nej" výrobkem, výzva k zasílání tipů společně s fotografií a nakonec popis průběhu hlasování - redakce udělá předvýběr, čtenáři vyberou vítěze.

I Tomáše napadlo zřídit pro hlasování speciální adresu. Mám z toho velkou radost. V době, kdy neexistovaly mobilní telefony, se prý lidé pomocí telepatie dokázali dorozumět. I některé africké kmeny to prý pořád umí. Ať jdou k čertu všechny studie, které neustále poukazují na to, jak se městský člověk vzdaluje přírodě a jak nám ochabují smysly. Telepatie funguje. Tomáš Holý je jasným důkazem. 

Marie Faturová

ekonomická redakce iDNES.cz

Autor: Redakční blog iDNEScz | pátek 28.3.2008 13:32 | karma článku: 21,24 | přečteno: 5191x