O ubohých milionech a umrněné dvojce

Pamatuji si na tu podzimní sezónu před devíti lety docela přesně. Všichni tři zpravodajové iDNES.cz jsme seděli v malé kanceláři, nebál bych se říct kumbálu, a s nadšením pozorovali, jak návštěvnost našeho tehdy poměrně čerstvého zpravodajského serveru trhá rekordy.

Jaroslav Kábele, ředitel iDNES.cz

Zveřejnili jsme fotky nové Škody Fabie: celý iDNES.cz pak měl "neuvěřitelných" 80 tisíc zhlédnutých stránek za den! 

Pustili jsme klip kapely Lucie Medvídek, který už teď sámnevímproč nesměl do televize, a bác ho, další rekord - stovka tisíc. Ještě jednou zdůrazňuji: přečtených stránek za den. Ale skočili jsme si pro šampaňské a přiťukli si na to.
 
A teď, o devět let později, bychom to mohli udělat zase. Jen těch lahví by bylo potřeba víc. Oficiální auditor právě zveřejnil návštěvnost českého internetu za říjen a potvrdil, co se začalo ukazovat už v září: jsme dvojkou a do tří milionů čtenářů (uživatelů) nám chybí jen kousíček. A přečtených stran? Trochu se změnily řády, za měsíc celkově 296 milionů.
 
No ano, je jiná doba. Internet není výstřelkem, ale samozřejmostí, a iDNES.cz už se neživí pouze zpravodajstvím (i když jste ho vy, čtenáři, zvolili zpravodajskou jedničkou a udělili mu Křišťálovou lupu). Založili jsme nové weby, případně jsme nějaké koupili.

Ovšem ambice nám zůstaly stejné: Být vždycky na špičce, využívat nové technologie a možnosti (co třeba přímý přenos z ligového fotbalu vysílaný jen na internetu?).
 
A je fakt fantastické, že se to u vás setkává s ohlasem. Že vás to baví stejně jako nás.

Už se těším, až za deset let budu s nostalgií a shovívavým úsměvem vzpomínat na pouhé tři miliony návštěvníků, skoro tři sta milionů zhlédnutých stran a umrněnou dvojku českého internetu...
 
Jaroslav Kábele
ředitel iDNES.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Redakční blog iDNEScz | úterý 27.11.2007 9:07 | karma článku: 26,86 | přečteno: 7630x