Měla jsem na ruce pár gramů za 16 milionů korun

Zklamu dealery či mravokárce, nejde o reklamu na novou drogu. Jenom redakce fincentrum.cz domluvila on-line rozhovor s investičním odborníkem na diamanty. Chtěli jsme, aby nějaký diamant přinesl na ukázku s sebou. A světě div se...v klidu souhlasil, že prý "něco" přinese.

Čekala jsem bodyguardy, svaly a v područí zbraň. Přišla půvabná manažerka přes externí komunikaci a specialista na diamanty, který ležérně v ruce třímal stříbrný kufřík. Po jeho otevření se před námi objevila ta pravá nádhera. 

Luxusní prsten, exkluzivně řešený náramek, lesklý náhrdelník a stylové náušnice. Radost pohledět. Malé sametové krabičce v rohu jsem nevěnovala pozornost. S velkým ostychem jsem si  nasadila prsten a náramek. Už bezpečně vím, co chci k Vánocům. Ach jo!

A přišlo finále. Nenápadná krabička, černý samet a v něm... dva obrovské domy, pár drahých aut a hodně slušné kapesné na několik let - diamant v přepočtu za 16 000 000 korun.

No přiznám se, jsem holka marnivá, takže mě více zajímala sada šperků za "pouhopouhý" milion. Ráno jsem rozhodně nevstávala s vědomím, že budu mít na sobě takové jmění. Jako bonus se mi na dlani ledabyle povaloval diamant za šestnáct milionů. To se mi denně fakt nestává. Úžasné :-). 

Ale nejvíc mě zarazilo, jak byl majitel v klidu. Vůbec se o šperky nestrachoval. V pohodě jsme odešli poklady nafotit a ani za půl hodiny se po nás ani po špercích nikdo nesháněl.

Proč taky? Vždyť jsme měli u sebe jen milion korun v diamantech. Když šel drahý diamant po redakci z ruky do ruky, odborník jen letmo kouknul, jestli je výhodná investice stále na světě. Pořád byla. Jen padly zmínky o polykání diamantů, o špatných botách na útěk, či návrh na hru na schovávanou. Diamanty i šperky jsem s těžkým srdcem vrátila a jen zasněně hleděla do monitoru. Kombinace luxusu a zajištěné budoucnosti byla nenávratně pryč. Ale fajn zážitek a pár fotografií zůstaly. 

Kdybyste náhodou měli zájem, v nejbližších dnech se bude prodávat nejhodnotnější diamant v České republice. Za lidovou cenu 1 000 000 eur. Při aktuálním kursu slabých 25 060 000 korun. Aaaach.....

 

Záznam z on-line rozhovoru najdete ZDE

Monika Hrušová, Fincentrum.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Redakční blog iDNEScz | pondělí 2.6.2008 10:00 | karma článku: 14,37 | přečteno: 2489x