Urbane, Urbane ty taky?

Tak jsem si přečetl blog pana místopředsedy ČSSD o šrotovném na Slovensku a nejde na to nereagovat.

Já žasnu nad tím, jak ta ČSSD je předvídavá. Jistě naši političtí zachránci z této strany to věděli již řadu měsíců zpět, že šrotovné je velkým přínosem pro státní kasu.

Připomíná to pořekadlo: “Po bitvě každý generál”, nějak jen zapomněl,že ještě není dobojováno, ale jsme na začátku dlouhodobého konfliktu s poklesem ekonomiky.

Takže ta chvála, že stát vydělal na DPH 12,3 mil. EUR je jen předčasné jásání, protože po stimulaci, velmi nesystémové, bude následovat propad.

Když se na to podívám prostým selským rozumem, nemusím být žádným stínovým ministrem, tak mi vychází, že ti, kteří plánovali nákup nového vozu, toto uspíšili s vidinou příspěvku. Nákupy aut se jen kumulovaly do daného období. Takže v dalším období budou prodeje opět nižší.

Z vlastní zkušenosti vím, že nad koupí auta s pomocí šrotovného uvažují ve velké míře lidé, kteří by ho nekoupili, “ale nekup to, když je to tak výhodné”. Jsou to takoví, kteří se zadlužují již na kreditních kartách a budou dále padat do propasti zadlužení. V době ekonomické krize se tito lidé vydají z veškerých finančních rezerv jen kvůli hlouposti a nejen svojí.

Vskutku sociální řešení z programu ČSSD. Takže, když možná budoucí ministr nové vlády vidí efekt pro státní rozpočet, nevidí sociální dopady. Ale je přece dobré se pochválit před volbami, no né?

PS: ale samochvála smrdí

 

 

Autor: Antonín Hyžík | čtvrtek 3.9.2009 22:22 | karma článku: 26,83 | přečteno: 1028x
  • Další články autora

Antonín Hyžík

Jako lilie ten Hašek

30.10.2013 v 14:28 | Karma: 29,08