Tak nám Ústavní soud zrušil říjnové volby

Dobře udělal. Některá vyjádření politiků svědčí o tom, že skutečně potřebovali dostat políček. Některým by ale nestačila ani rána palicí.

Co mne zklamalo, byla reakce prezidenta a je vidět, že mu obecně soudy leží v žaludku. Protože ty nic nedají na to, že je to pan Klaus a rozhodují podle práva, alespoň tomu chci věřit.

Prostě politici v naší zemi se chovají jako stádo všehoschopných a přitom nepostihnutelných nadlidí. Zapomínají na to, že za svůj mandát můžou děkovat obyčejným, prostým lidem, kteří mají tu zodpovědnost a v dobré víře jdou k volbám s tím, že ti, které volí budou svůj mandát brát jako službu.

Slušné a seriózní vyjádření ke stanovisku Ústavního soudu jsem slyšel od představitelů strany lidové, strany zelených a TOP09, kteří ve svém vyjádření respektovali stanovisko soudu.

Co nechápu, tak vyjádření strany KSČM a ČSSD slovy jejich předsedů. Jak se představitelé těchto stran ohánějí vůlí lidu. Nevím který z nich se to naučil od toho druhého, ale poslední dobou to slýchám hodně často.

Jaká vůle lidu, to snad lid jim říká, našim zákonodárcům, porušujte zákony? Proč se diví vyjádření Ústavního soudu, když ohýbají zákony a to dokonce i ty ústavní podle toho, jak se jim to hodí?

Není důležité, jaké pohnutky vedly pana Melčáka, je důležité, jak se k tomu kdo staví ze strany politických špicek.

A vyjádření některých jsou takové, že vidět je po volbách v čele vlády nebude tragédie, ale blamáž. Prostě tam nepatří a nemají tam co dělat. Takže pokud je volby vynesou díky jejich populismu, tak takové volby skutečně ani nemusí být.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Antonín Hyžík | čtvrtek 10.9.2009 21:10 | karma článku: 27,60 | přečteno: 1008x
  • Další články autora

Antonín Hyžík

Jako lilie ten Hašek

30.10.2013 v 14:28 | Karma: 29,08