Zachrání nás Ukrajina? Vláda (ne)úmyslně klame, co se v zemi děje

…Vládní koalice nalezla shodu na udělování rychlejších pracovních víz pro Ukrajince... Sobotkova vláda už se snad ani více ztrapnit nemůže. Na trhu, kde občan není státem nijak chráněn a kde firmy vlastní vinou zavinily nedostatek

kvalifikovaných pracovníků pro vlastní neschopnost a přemrštěné požadavky za minimální mzdy, chce povodně hasit vodou. To, že zaplavený trh imigranty z rusky mluvících zemí, kterých je zde kolem půl milionu (a možná mnohem více), a kteří zde rozbili pracovní trh a hodinovou mzdu, všichni vlastníci, až na čestné výjimky vysokoškolských a vyšší titulů (tedy většinou koupené za 10-25 tisíc Kč kousek od cizinecké policie v Praze) opouštějí (mimo Slováků,Vietnamců) i poslední zbytky málo kvalifikovaných pracovních pozic a etablující se do (ne)podnikatelské sféry, nebo neuvěřitelného množství rozrůstajících se agentur.

Všem, kromě vlády zůstalo utajeno, proč tyto nekvalifikované pozice nebyly obsazeny romskou menšinou (dnes pomalu již většinou) a tím z větší části vyřešen finanční sociální deficit už v období po roce 1989. Není však lidem utajen opak předešlého tvrzení, že naši legálně vystudovaní vysokoškoláci plní uvolněné pracovní nekvalifikované pozice, z důvodů právě nízké ochrany pracovního trhu, vládou. Tento stát má odborníky a talentované jedince. Bohužel pro nesplnitelné podmínky vychytralých podnikatelů, kteří za málo chtějí nemožné a vyžadují bezduchou loajálnost i za hranici trestního práva (zbavují se starších generací pro znalosti zákonů a mimo jiné i adekvátní mzdy, nahrazující je mladými nezkušenými lidmi snadno manipulovatelnými), nutí tato neřešená situace na pracovním trhu, brát za práci prakticky cokoliv, bohužel jen ke chvilkovému odvrácení sociální a dluhové pasti.

V lokalitách působení firem se často stává, že v širokém koridoru osídlení není kromě mladistvých, kdo by u nich již nebyl zaměstnán ,nebyl propuštěn, či musel odejít (kompletně vyčerpané lidské zdroje). Vše jen proto, že stát neumí nastavit mantinely pracovního trhu a radši vyslyší nářky lobbistů, místo vlastního lidu. Tato Opičí láska vede ovšem jen jedním směrem

. Máme mnoho schopných lidí pracující pod ruskými agenturami na pokladnách, bezp.agenturách a stavbách. Je normální vidět u pokladen v supermarketech učitele, svářeče, zedníky, elektrikáře? Je normální u Ukrajince mít plat 1100-1300 euro na té samé pozici, co Čech a on jen základní plat? Je normální mít v celé republice 72 procent pracovních míst zajišťován pracovními agenturami, nebo náhradními pracovními svazky, než legální pracovní smlouvou?

Máme i Exekutorský zlodějský cech, který zapříčinil, že současné exekuce (v 90 procentech neoprávněných a uměle navýšených) udělaly zhruba ze 2.5 milionu lidí, jichž se toto dotýká (tedy i třetích osob nemající s dluhy a exekucemi nic společného, bohužel díky našemu soudnictví, být nucenými dlužníky), doživotní štvance bez šancí na normální život daný Ústavou a Listinou práv. Je přepych mít legální práci, rodinný život, moci si založit účet a hlavně dávat peníze státu, (nikoliv doživotně hyenám, nad kterými stát přes zkorumpované soudy drží ochrannou ruku) a tím zvyšovat ekonomiku státu?

Vláda nebude muset vyhlašovat bludy i za cenu ztráty morálního kreditu (no to jim tedy fandím) a lhát o dluhové amnestii, kterou dali najevo, že v tomto státě již není skoro nikdo, kdy by je legálně prací živil. Vše na zoufalý popud Národní banky, která státu předložila, o kolik stát ročně díky zlodějům z exekutorského státu, agentur, šedé- spíše Tunelové ekonomiky, přichází, a že tento stav již není ekonomicky udržitelný.

O vydírané lidi, naše lidi vystudované, pracujicí i 24 h!!! denně za almužnu, nikoliv fiktivní statistický plat se vládo máš starat.
Doprd…seberte se, jezděte Sockou, buďte v ulicích lidu blízko…chci slýchat češtinu, ne sloužit cizáckým gangům …a naše děti také

Sobotko a vládo, tady máte lidské i finanční zdroje.
Obrovské zdroje doma, nikoliv v zad…v zahraničí….
 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Hurka | středa 10.2.2016 8:15 | karma článku: 30,32 | přečteno: 847x
  • Další články autora

Jan Hurka

Dinosaurům, chutná Fiala…

8.12.2023 v 5:41 | Karma: 18,97

Jan Hurka

Opravdu to opravdu dokázal(i)…

3.11.2023 v 5:45 | Karma: 16,21