Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

autor blogu evidentně netuší, že český podnikatel sáhne po zahraničním pracovníkovi opravdu až ve chvíli, kdy českého pracovníka nemůže sehnat.

V tomto ohledu tedy nevidím nic špatného na tom, že podnikatelé zaměstnají cizince.

2 0
možnosti
Foto

A79l94e71š 53M75e96r80t60a

10. 2. 2016 14:39

Myslím, že to co tvrdíte není až tak úplně pravda. Vím o firmách, které se orientují na zaměstnáváni pracovníků z ciziny, protože tito jsou ochotni dělat přesčasy nad zákonný limit za mizernou mzdu. Kdyby byly platy na takové úrovni, aby motivovaly lidi vykonávat profese, které jsou společnosti vnímany jako méněcenné, tak by se i u nás určitě našel dostatek pracovníků.

0 0
možnosti
MD

Urcite lze vyvoj a soucasnou situaci v CR videt timto pohledem. Jinak videno, vlada ma co delat sama se sebou. Trapi se treba hloupym 'kalasnikovem'. Nemuzete od ni ocekavat nic hlubokomyslneho. A vize uz vubec ne. Potiz je i v tom, ze soucasne unijni deni vymazalo i SKUTECNOU alespon trochu narodni, ne nadnarodni, pravici. V soucasnem evropskem chaosu nelze od nikoho cekat vetsi vizi nez vitani ISLAMU a tim konec SKUTECNE civilizace.

0 0
možnosti
VB

Pane Kindl, žádný rozum tady nevidím. To jsou kecy jako od řecké Syryzy. Nezaměstnanost je způsobena vysoukou ochranou zaměstnanců a ne naopak.

1 0
možnosti
Foto

To ano, ale třeba v Teplicích sklářská firma AGC, která platí nadprůměrné mzdy svým zaměstnacům po dobu více a jednoho roku hledá lidi do svých provozů a to jak nekvalifikované, tak i kvalifikované. Jak uvedl v novinách generální ředitel firmy AGC, situace z důvodu nedostatku lidí se stává neúnosnou. Kavlifikované pracovníky nemůžou sehnat z důvodu, že u nás drtivá většina vysokošoláků vystudovala sociální vědy. Dále jsou zde inzeráty jiných firem, že shání frézaře, soustružníky, řidiče. Dělala se u nás v lesích regulace potoka. Firma provádějící regulaci potoka nemohla najít dělníky a tak je dovezla z Ukrajiny a přitom platila velmi slušně a nadstandartně.Přitom náš kraj má vysokou nezaměstnanost. Není náhodou problém někde jinde? Proč je u nás 70 vysokých škol, které chrlí vysokoškoláky, kteří nenajdou nikde uplatnění.

3 0
možnosti
Foto

Bože do čeho si rozum dal.RvRvRv

2 0
možnosti
  • Počet článků 241
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1094x
Ač Krušnohorec odkojen vodou Teplou z Ohře osudem Moravan, žijící (převážně) v Praze. Optimista obklopený báječnými  lidmi. Abstinent, nekuřák, speleolog, příroda, technika, EU soudní dopisovatel,EU spol.na ochranu práv občanů, podnikatel