Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ukradená Bára-otec píše Báře a Ježíškovi

Milá Barunko,   všechny děti si teď píší Ježíškovi o dárky. Také Ondra s Tomášem si už Ježíškovi napsali a potom hlavně Ondra kontroloval jestli si dopisy,které byly za oknem Ježíšek vyzvedl. 

Také mu poslali dopisy poštou na adresu na Boží Dar, odkud vždy také něco dostanou. Starší děti vědí,že ty dárky potom koupí tatínek nebo maminka ,ale psát o ně Ježíškovi se jim líbí. Ondra si napsal o hasiče Sama,policejní stanici,o lyže a klarinet. Potom viděl jěště ve Vídni krásnou dětskou kytaru tak ji tam honem také připsal. Tomáš si potom napsal o snowboard,boty a všechno co potřebuje k lyžařskému výletu, on už si na policajty nehraje. Také si napsal o teleskop,protože se teď dal na hvězdářství.

Nevím jestli také ty jsis o něco napsala,mě zatím Ježíšek nic netelefonoval. Poslední Vánoce si nejvíce chtěla psa a toho jsi také dostala,bohužel ho teď tam kde jsi nemůžeš mít,za to já ale nemůžu. Jako nemůžu ani za to že jsi teď už tak dlouho ve Dvoře Králové a chodíš zase do jiné školy. I já jsem si psal také Ježíškovi,ale kdy to bylo naposled to už vůbec nevím. Dospělí kteří se mají rádi si Ježíškovi už nepíšou, ale někdy si říkají co by si přáli, nebo se ptá tatínek maminky nebo obráceně, co by jim Ježíšek měl přinést,protože chlapi jsou často neohrabaní a vůbec neví co by měli svojí manželce za to že se o ně stará, vaří, žehlí a uklízí po nich, koupit. To ženy jsou šikovnější a vědí skoro vždy, co by manžel, tatínek jejich dětí mohl potřebovat. Ponožky skoro nikdy nechybí, také šála nebo čepice, něco na holení a kutilové jako je tvůj táta dostanou třeba novou vrtačku.

Letos jsem se rozhodl napsat Ježíškovi po dlouhé době také já. Napsal jsem mu, že si přeju, aby se Bára ke svému tatínkovi a nyní i Silvě vrátila.  

Ježíšek mi krátce telefonoval a ptal se mě proč jseš v dětském domově a proč se ke mně nechceš vrátit. Řekl jsem mu , že to nevím. Že si ale myslím,že ti maminka s babičkou něco naslibovaly,což hlavně maminka potom nesplnila,ale ty si myslíš že ji asi nesmíš zradit. Také babička ti slibuje věci,které nemůže splnit,ale ani tu ty nehceš zklamat.

Ve svém dopise Ježíškovi jsem napsal, že jsem ti nic neudělal,což ty dobře víš. Maminka s babičkou tě navedly abys dělala věci,které nejsou hezké. Říkáš o tatínkovi,že na tebe křičel,ty teď křičíš když tatínka vidíš a děláš že se ho bojíš.Dobře víš,že jsi se tatínka nemusela nikdy bát,ale že jsi se bála někdy maminky. Jistě se pamatuješ na tu vichřici,když jsme byli na Hradě, maminka se ti ztratila v hospodě a ty jsi za mnou přiběhla a plakala a byla potom ráda, že jsem s tebou maminku nakonec našel.

Jistě jsi také nezapomněla na to, že jsem tě o prázdninách a svátcích vozil za babičkou a ona neměla žádný důvod tě od tatínka s maminkou odvézt.

Tatínek ti nemůže slíbit nic jiného, než že bude všechno jako bylo když se k němu vrátíš, jenom to bude o to lepší ,že s námi bude teď Silva.

Ty ale dobře víš, že Silva zůstane pro Ondru a Tomáše maminkou a pro tebe bude kamarádkou, tetou, tou ženou kterou jsi chtěla mít vedle sebe a tak trochu i tou maminkou, jak to tak bývá, když se rodiče rozvedou a pak si vezmou zase někoho jiného.

Nejdůležitější pro tebe bude,že budeš mít pořád někoho, kdo ti ve všem poradí, pomůže s úkoly a když bude mít čas, bude si s tebou hrát a nebo něco kutit, jak říká Tomáš vytvářet. Ty víš že tatínek má pěknou dílnu,která pořád čeká na to,aby jsi v ní s tátou a Tomášem dodělala to divadlo, pro které tatínek už udělal celou školu s nábytkem pro pečopky. Protože ale tatínek musí pořád psát nějaké dopisy soudu nemá teď čas také pro ty pečopky napsat nějakou hru,třeba o Báře, která ze školy utekla,schovávala se u babičky a potom se do té školy zase vrátila. Ty přeci víš,že tatínek by to napsat uměl, protože on je písmák a myslí si, že i ty budeš jednou umět psát.

Že tě Silva má ráda víš také a že oproti babičce a dědovi, který sedí pořád u televize a také i oproti tatínkovi, který pořád čte ale má i dílnu kde kutí, je Silva „pružinka“ se kterou se dá všechno dělat, třeba i lézt po stromech nebo když se setmí dojít si na pole něco „vypůjčit“. Naposled si tam byla „půjčit“ s Oksanou a klukama dýně ,které potom doma vydlabaly a na Haloween s nima strašily tátu.

Nakonci dopisu  ti chci napsat, že se na tebe nezlobím, že vím že za nic nemůžeš,nic ti nebudu vyčítat a o tom co bylo nebudu mluvit,jako to bylo to odpoledne a večer,když tě máma u mě nechala a jela za nějakým pánem do Prahy.

 

Líbám tě objímám a přeju si se Silvou aby jsi se vrátila a bylo všechno jako je to v pohádkách a v televizi, když na konci všechno dobře dopadne.

 

Zdraví tě tatínek, Silva a kluci.

 

Autor: Jan Hulik | čtvrtek 10.12.2015 11:00 | karma článku: 8,79 | přečteno: 397x
  • Další články autora

Jan Hulik

Devátý list z deníku rekonvalescenta po operaci srdce

20.08.2019 Františkovi lázně. Nikoli každý ví, že ve Františkových lázních byla i Božena Němcová. O autorce láskyplné knížky ,,Babička,, víme, že postava Barunky v knížce je ona sama. Že předlohou Boženě

12.9.2019 v 10:00 | Karma: 7,49 | Přečteno: 309x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Osmý list z deníku rekonvalescenta po operaci srdce. Gulliverova cesta.

Můj první dojem byl, že jsem přijel na ostrov Brobdinguag, kde žijí ti obři. Nejsem velkého vzrůstu a celý život jsem si namlouval, že jsem vzrůstu středního

1.9.2019 v 10:00 | Karma: 6,54 | Přečteno: 189x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

O čem se tak nikdy nemluvilo

Letos v srpnu jsme vzpomínali po padesáti letech na statečné vzepření národa na protest proti okupaci bývalých ,,osvoboditelů,"

28.8.2019 v 10:00 | Karma: 18,29 | Přečteno: 492x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Zálabáci

Za naším domem u ,,Západní školy" býval špýchar neboli špejchar, nebo mezi námi kluky se tam říkalo ,,Na špeku."

25.8.2019 v 10:00 | Karma: 11,29 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Medvědi - sedmý list z deníku rekonvalescenta po operaci srdce

30.07.2019 Jak každý ví z mytí nádobí, mastnota je ve vodě špatně, skoro vůbec ne rozpustná a když, tak jen ve vodě velmi horké.

21.8.2019 v 10:00 | Karma: 11,32 | Přečteno: 331x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik