Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zachraňme muže!

Jestli je něco, čemu chlapi vážně nerozumí, ale přesto by od toho neměli dávat ruce pryč, jsou to ženy. Já se jim ale moc nedivím, že se občas ztrácejí v zákrutách ženských myšlenek. Sama nám tu a tam vůbec nerozumím.

V životě každé z nás nadejde okamžik, kdy nám prostě musí dojít, že muži nemají jednu kouli skleněnou a čtení mezi řádky nepatří mezi jejich nejsilnější dovednosti. Ne nadarmo neexistuje mužská varianta slova „vědma“. Nejblíž mu je „vědec“ a ten z kávového lógru vyvěští maximálně to, že už jste dopila. Kdyby i nakrásně superschopnost předvídat budoucnost měl, neplácal by si ji na nás. Dá se předpokládat, že by spíš prudce vzrostl počet výherců sázek na sportovní utkání.

Nemá smysl si nic namlouvat, významné pohledy, troušení záhadných poznámek a šifrování nejasných zpráv do dlouhých pohledů na okno skrápěné dešťovými kapkami velkosti mexického dolaru, fungují jen v seriálech z Ameriky. V životě v Čechách ne. Tam je potřeba věci říkat na rovinu. A minimálně třikrát. Třikrát, holky. Minimálně!

Ano, je pravda, že v ženském mozku se při pohledu na krásnou kabelku ve výprodeji odehraje tolik chemických procesů, že by se z toho leckterému chemikovi orosily brejle. Muž ovšem v případě, že je přítomen této bouřlivé vnitřní reakci, obvykle prožívá muka, která vážně ohrožují chod některých jeho tělesných funkcí. Kdyby se nesoustředil na složitou dvojkombinaci nádech-výdech, je dávno po něm. Není proto vůbec pravděpodobné, že by váš pohled plný emocí zahlédl. Sám je plný emocí. A když je muž plný emocí, je z toho nervózní. Všimněte si, jak při předávání klíčů od nového auta muži pohopsávají. Snaží se vytřást city nohavicí.

Přestup do družstva Jasná zpráva srdečně doporučuji všem ženám, které to ještě nezkusily. Sama jsem se nesměle pokusila vkročit do vod srozumitelných požadavků, když mi došlo, že za pomoci náznaků se dokáží dorozumívat jen ženy a to navíc ty, které jsou si typově podobné. Jakmile vaše snažení nepochopí ani nejlepší kamarádka, existuje reálné podezření, že vás váš protějšek prožene nejprve google translátorem, později dveřmi. Prostě pokud něco chcete, řekněte to. On vám řekne, co si o tom myslí a ušetříte si oba několik týdnů tanečků kolem tématu. Na lomení rukama a hole nad jeho nechápavostí s kámoškama u kafe je vždycky dost prostoru. Takhle zvýšíte pravděpodobnost, že vůbec zachytil, že něco chcete a co konkrétně to je. Můžete totiž taky dopadnout jako kamarádka, která svému muži tak dlouho naznačovala něco o krásné sukni jejich sousedky, až se ji mladý pán vydal sousedce prozkoumat. Prozkoumal důkladně i podšívku, podšívka.

Zvedají se hlasy upozorňující na nejasnou úlohu mužů v dnešní společnosti. Chlapci s vytrhaným obočím nám tu smutně bloudí a chtěli by lovit. Napadnutí zmrzlého kuřete v mrazáku ze zálohy však dnešní společností není přijímáno jako důkaz síly. Nevyužitý kyj pak v nestřeženém okamžiku v odkládací skříňce  supermarketu sežere dřevomorka. A tak se nám tu začal vyskytovat fenomén ožraného klacku. Chlapci s ožranými klacky reagují po svém. Můžeme proto ve společnosti pozorovat i jev ožralých klacků s ožranými klacky. Se zbraní v takovém stavu jsou totiž muži pro smích. Nezbývá jim, než si zvyšovat prestiž na atletických hřištích. Tam nevadí, když zahodí koule. Naopak. Kdo je zahodí dál, vyhrál.

Mužská síla potřebuje ochranu, o tom není pochyb. Měly bychom své statečné lovce chlazených porcovaných mamutů občas nechat zabušit na hruď (dle výběru jejich, či svou) a provolat jim slávu. Minimálně třikrát, pochopitelně.

Hlavně teď, když jim jde o život - v období rýmiček. 

 

PS: Já vím, tento blog je plný stereotypů. Berte ho jako takové drobné špičkování. Ve skutečnosti ženy ve volných chvílích nemyslí na kabelky, ale soustředí se na štěpení jádra. Muži nejsou kopretinky, které zlomí každá rýmička, ale drsňáci, co bolest vyhledávají. Ostatně, máme na to celou přehršel důkazů:

 

 

 

 

 

 

Autor: Zuzana Hubenakova | pondělí 26.10.2015 12:54 | karma článku: 39,46 | přečteno: 6549x
  • Další články autora

Zuzana Hubenakova

Žena - hlava rodiny

Hlavní slovo může mít v rodině jen jeden, to je prokázaná věc. Když se král s královnou neshodnou, jestli je celer do polívky vhodný, intergalaktický konflikt je na světě než bys řekl „Je to dobré na potenci, tak jez!“

12.2.2018 v 12:29 | Karma: 39,29 | Přečteno: 5187x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

O tom, jak se mi neotevřel padák

Pokud máte pocit, že jste pro okolí prakticky neviditelní, všichni tuší, že jste, ale doopravdy vás zaregistrují, až když uděláte nějaký průser, jste buď matka, nebo krtek, co dělá hromádky, kde nemá.

5.1.2018 v 14:02 | Karma: 31,52 | Přečteno: 1841x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Štědrej večírek nastal

Opilý kolega pokoušející se odjet domů na maketě Santova soba. Karaoke, při kterém vás vaše vlastní uši budou prosit, abyste si do nich nacpali kapesník a ten pak zapálili.

12.12.2017 v 13:59 | Karma: 32,82 | Přečteno: 2444x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Matka nebo kosmonaut?

My holky to vážně nemáme lehké. Holčička, která bezduše bloudí po bytě, chová v náručí panenku a vůbec netuší, že už se to nenosí a pro její vývoj by bylo mnohem lepší, kdyby si hrála s logaritmickým pravítkem, nemůže uspět.

9.11.2017 v 12:56 | Karma: 32,30 | Přečteno: 1800x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Ženy a jejich cykly

Mohlo by se zdát, že poslední dobou máloco vzruší průměrnou českou ženu víc než nákup levného másla. Přesto se však najdou komodity, které by mohly vyhnat hladinu hormonu štěstí o trošičku výš.

31.10.2017 v 15:06 | Karma: 39,77 | Přečteno: 5068x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

ANO vytáhlo na europarlament. Dostálová slibuje podívat se na Green Deal

1. května 2024  14:17

Hnutí ANO zahájilo kampaň do Evropského parlamentu. Kandidáti se představili před Památníkem Tomáše...

Na synagogu ve Varšavě kdosi hodil Molotov, čin odsoudil Duda i ambasáda USA

1. května 2024  14:10

Policie ve Varšavě ve středu dostala oznámení o pokusu zapálit synagogu v centru města. Podle...

Z Železné Ursuly hrdou babičkou? Budu osobnější, slibuje von der Leyenová

1. května 2024  14:06

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová před pár týdny oznámila, že hodlá svůj post obhajovat...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  14:05

Odstartovaly každoroční oslavy prvního máje. V Praze se koná tradiční studentský majáles a lidé se...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4401x
Semestra věd lecjakých a členka vědeckého sdružení Pako.

Autorka knih Vstupte bez klepání, Postřehy teplákové bohyně, spoluautorka Deníčku moderního páru, který vznikl ve spolupráci s Dominikem Landsmanem a nově knihy Žena na tahu.

Dobré a tajné zprávy mi můžete zaslat na e-mail: hubenakova.blog@centrum.cz, případně se stavte na facebookovou stánku Vstupte bez klepání.

Seznam rubrik