Zrušme volby a zastupitele losujme

Volby jsou jedna z kratochvílí, které nás stojí obrovské peníze a stejně neřeší nic. Můžeme přece zastupitele losovat náhodně z rodných čísel.

Před volbami se politické strany ucházejí o přízeň voličů. Rozdávají igelitky, květiny, propisky, buřty, guláše, pohlednice, složenky. Křičí z billboardů, ze schránek, z médií. Kampaně stojí stovky milionů. Našich milionů. Po volbách se neúspěšné politické strany odeberou do podzemí, kde zaspórují. Ty, které se dostanou k moci, zapomenou na všechny výkřiky a sliby, neskutečně rychle se zadaptují a začnou škodit. Tento model už s úspěchem funguje mnoho let. Je čas to změnit.

Zrušme politické strany. Jsou k ničemu a jen projídají peníze občanů. Levice a pravice neexistuje, politické názory jsou umlčovány ekonomickou lobby. Do zastupitelských úřadů losujme pomocí náhodně generovaných rodných čísel. Rovné šance všem. Vždyť o politice víme všichni všechno. Všichni víme, jak bychom to dělali lépe. Konec stranických aparátů. Ušetříme za předvolební kampaně, za sponzory politickým stranám, za schodkový rozpočet, za korupci.

Vzhledem k tomu, že se bude losovat z rodných čísel, která získá ČSÚ ze sčítání, nebude v budoucnu již problém s neodevzdanými formuláři.

 

Petr Hroch Binder, poutník Hroch

 

Autor: Petr Berka | pátek 15.4.2011 8:24 | karma článku: 13,78 | přečteno: 614x