VZP = vypečená zdravotní péče?

VZP se chová jako hovado. Nezlobte se na mne, ale rušit několik dětských lůžek, protože musím ušetřit a vedle mi utíkají miliardy, to chce fištróna.

Tak popořádku. Fakultní nemocnice Na Bulovce, co už není fakultní (proč asi?) a která stojí na krásném pahorku nad řekou Vltavou, na Praze 8. Je poměrně rozsáhlá a její kořeny sahají až do roku 1931. Nyní to vypadá, že nepřežije dalších několik let.

Toto zdravotnické zařízení má spádovou oblast pro cca 300.000 lidí. Přesto se VZP rozhodla, že bude šetřit zde, na dětském lůžkovém oddělení. Paradoxem je, že toto oddělení je plně vytížené a ročně obslouží cca 1500 dětských pacientů. Třicet lůžek pravděpodobně vytrhne nefunkční moloch ze spárů bankrotu.

A co bude dál? Zrušíme porodnici, protože dříve ženy rodily i na mezi? Rovněž rentgen je nepotřebný a další diagnostika. Můžeme využít služeb věštců a kartářek. Samozřejmě i tady budeme platit regulační poplatky.

VZP jde na to od lesa. To se pozná i podle jejich oficiálních stránek, kde je odkaz: 1 dávka zdarma. Vzpomněl jsem si na film Pelíšky, tam byly dávky dvě, rozkaz je rozkaz. Vždyť nakonec stejně zjistí, že každý pacient je příliš drahý.

 

 

 

Petr Hroch Binder, poutník Hroch a občan Prahy 8

 

Autor: Petr Berka | středa 4.7.2012 20:07 | karma článku: 19,85 | přečteno: 972x