Vypečená veřejná zakázka na Nejvyšším státním zastupitelství?

Tak si tak brouzdám po netu a co nenajdu. Rozhodnutí. Je to transparentně uvedené na oficiálních stránkách. Papír, i ten elektronický, snese všechno.

Všechno je podle zákona, všechno je správě. Jen ten průběh a výsledek mi přijde poněkud zvláštní. Veřejná zakázka na dodávku kancelářských potřeb a hygienických prostředků. Zakázka malého rozsahu (tedy do 2 milionů korun).

Zadavatel oslovil osm dodavatelů. Je zajímavé, že v době zhoršené ekonomické situace (krize) reagovali pouze dva oslovení. Otázkou zůstává, jak byly jednotlivé firmy osloveny a jaká kriteria musely splnit. Máme tedy dva kandidáty. Jeden je vyřazen kvůli nesplnění formální a obsahové stránky nabídky. Komise se rozhodla nehodnotit jeho nabídku.

Zůstává jeden kandidát. Komise nakonec překvapivě hodnotí tohoto uchazeče jako nejvhodnějšího. Bravo!

Dokument je možné najít zde: http://portal.justice.cz/nsz/soubor.aspx?id=92026

 

Chudáci členové komise, nemohou dělat pořádně svoji práci, protože soukromý sektor se nežene do veřejných zakázek a oni pak musí brát to jediné, co se jim nabízí. Vyzývám tedy všechny firmy, aby se více zapojovaly do výběrových řízení, aby úředníci mohli vybírat skutečně toho nejlepšího a to nikoli jen proto, že umí nejlépe napsat nabídku.

 

 

Petr Hroch Binder, poutník Hroch

 

 

Autor: Petr Berka | pondělí 2.7.2012 17:45 | karma článku: 14,13 | přečteno: 1041x