Však on to NĚKDO zaplatí

Kompenzace, dotace, granty. Velké peníze. Zní to dobře. Máme na to nárok, děláme přece dobré věci. Potřebujeme ale víc, všechno přece zdražuje. On to někdo zaplatí.

Zrušili jsme regulační poplatky u lékaře. Jsme borci a plníme sliby. Zároveň ale budeme kompenzovat výpadek, protože jinak by lékárny nepřežily. Jinými slovy, regulační poplatek zaplatí i ten, kdo k lékaři a do lékárny ani nepáchne. Jak sociální, jak spravedlivé.

Hromadná doprava zadarmo. Jak velkorysé. Řidiči nebudou dostávat plat? Těžko. On t někdo zaplatí. Ten někdo budeme opět všichni. Ti, co jezdí hromadnou dopravou i ti, co chodí pěšky. Jak sociální, jak spravedlivé.

Díky sankcím Rusku máme přebytek potravin. Těch domácích i zahraničních. Co se neprodá, vyhodí se nebo zaoře, případně nechá shnít. Vždyť dotace jsme již dostali a tak nás ani nezajímá, co s potravinami bude. Není přece možné je použít v sociálních zařízeních, protože stát by přišel o daně. A to se nám nevyplatí. Jak sociální, jak spravedlivé.

Znovu a znovu budeme sledovat rozdělování peněz v rámci „potřebných“ projektů na podporu nepřizpůsobivých, narkomanů, menšin a dalších vychytralých. On ty peníze někdo vydělá, aby je mohl odevzdat ve formě daní. Je paradoxní, že právě tyhle lidi nikdo nepodporuje a nemotivuje. Pracuj, vydělávej, plať a mlč. My přece nejlépe víme, jak naložit s veřejnými penězi. Vždyť jsme byli demokraticky zvoleni. Ty jen plať a mlč.

 

 

Petr Hroch Binder

 

 

Autor: Petr Berka | středa 8.10.2014 10:47 | karma článku: 27,69 | přečteno: 777x