Tady pomůže pouze ekonomická atomovka

Další a další zprávy o zneužívání veřejných financí prosakují na veřejnost. Otázkou je, kdo je šíří a proč. V každém případě státní dluh roste, efektivita státu klesá a dál se ždíme vemeno daňových poplatníků. Necháme si líbit úplně všechno?

Daňová reforma se nám zúžila na škrtání všeho, co se škrtat dá, kromě výhod ekonomické a politické elity. Tam je času dost. Na druhé straně se přidává. Na daních. Lidé se mají přece ještě docela dobře a tak je třeba jim trochu odčerpat živiny. Když budou dřít držkou v zemi a budou zesláblí, nenapadne je nějaká revolta. Necháme je vyhladovět a pak se uvidí. Stejně se k nám, do obrněných paláců nedostanou. Jakou daň jsme jim ještě nenasadili?

Je mezi přítomnými právník? Existuje nějaká možnost, jak současné vedení odstavit od přísunu životadárné hmoty, zvané veřejné finance? Evidentně jsou duševně nemocní, když nerozeznají, co je pro tuto zem dobré a co ne. Je třeba zmrazit státní účty a vyvolat nekompromisní revizi všech toků veřejných peněz. Ten peněžní trativod je třeba co nejrychleji zasypat a zabetonovat. Stejné nakládání by si jistě zasloužili i mnozí mocní. To nám však nedovoluje trestní zákoník a tak se musíme spokojit pouze s odsouzením k mnohaletým trestům, propadnutí rodinného majetku a doživotním zákazem práce ve státní službě.

Jak dlouho budeme ještě házet vydřené peníze na hořící hromadu, ze které stále někdo beztrestně krade?

 

 

Petr Hroch Binder, poutník Hroch a sympatizant ANO 2011

 

 

 

 

Autor: Petr Berka | úterý 31.1.2012 16:25 | karma článku: 20,78 | přečteno: 799x