Sčítací formulář pro politiky

Před chvílí se mi do ruky náhodou dostal sčítací formulář pro politiky. Poněkud se liší od těch našich. Doufám, že politici nebudou při vyplňování podvádět, aby nevznikla příliš velká statistická chyba a výsledky nám pomohly při dalších volbách.

Formulář začíná jménem. Politik si může vybrat, zda napíše své občanské jméno, případně přezdívku z podsvětí a nebo tu, kterou užíval při spolupráci s StB. Rodné číslo vyměnilo číslo legitimace. Pohlaví politik pouze zaškrtne: mám/nemám. Sexy mozek sem samozřejmě nepatří. U titulu politik zaškrtává, zda jej získal: dědičně, od Ježíška, na internetu či jiným moderním způsobem. Délka studia je pro statistické potřeby nepodstatná. Navíc se jedná o těžko měřitelné hodnoty.

U rodinného stavu politik zaškrtne zda žije: zatím s manželkou, manželkou někoho jiného, s milenkou, s milenkou někoho jiného, s více milenkami. U národnosti je předvyplněno kolaborant EU. U mateřského jazyka je předvyplněna znaková parlamentní řeč. U vzdělání se zaškrtává: v Plzni, na Slovensku, nikde, všude. U položky, jak jezdíte do zaměstnání jsou dvě možnosti: s majákem nebo bez majáku, dopravní prostředek se nevyplňuje. U frekvence dojíždění si politik může vybrat: jednou měsíčně, jednou za čtyři roky, nepravidelně.

Novou kolonkou je počet asistentů: jeden-manželka, dva-manželka a syn, deset-rodina. Původně tam měla být i otázka na členství ve výborech, ale sčítací formulář má omezenou kapacitu. Také vypadla otázka: Kdy přestanete škodit: až naprší a uschne, nikdy, až nás vystřídají ti lepší, až tu nebude co krást.

 

(omlouvám se za mystifikaci, vymyslel jsem si to, politici, nežádejte od pošťaček tyto formuláře!)

 

Petr Hroch Binder, poutník Hroch

 

Autor: Petr Berka | pátek 25.3.2011 15:06 | karma článku: 22,13 | přečteno: 1063x