Poslední před volbami...

Můžeme se domnívat, že svět ke krutý a nespravedlivý. Možná je, ale můžeme si za to přece sami. Sami máme ve svých rukách možnost ovlivnit naše nejbližší okolí a zejména sami sebe.

Každý den můžeme udělat něco malého pro to, aby byl svět lepším místem. A pokud to udělá hodně z nás, změna se projeví okamžitě.

V pátek a v sobotu máme takovou příležitost. Můžeme udělat jednu malou věc, jít k volbám a volit toho, kdo je nám nejblíže. Volit toho, koho známe a chceme, aby nás zastupoval v neustálém souboji s mnohohlavým gryfem špatných vlastností. A pokud nás tohle udělá hodně, změna se projeví.

Často si vzpomenu na tuhle povídku. Jeden muž sedí před televizí a sleduje zprávy plné násilí, nepravostí a špatností. Nevydrží to a vykřikne: Bože Ty to nevidíš? Ty nic neuděláš? A Bůh tomu muži odpoví: Už jsem udělal, stvořil jsem Tebe.

Mějme prosím na paměti osobní odpovědnost za své činy, poslouchejme hlas svého svědomí a nebudeme dělat chyby. Pak se svět stane lepším místem pro život. Náš i těch, co přijdou po nás.

 

OMNIA VINCIT AMOR

 

 

Petr Hroch Binder, poutník Hroch

 

 

Autor: Petr Berka | pátek 25.10.2013 12:17 | karma článku: 8,01 | přečteno: 247x