Politici na pranýři

Po vzoru nekvalitních potravin je třeba vytvořit specializovanou stránku pro nekvalitní politiky. Třeba by je pak lidé nekupovali. Totiž nevolili.

Zaujaly mne zprávy o webu Potraviny na pranýři. Je skvělé, že odpovědný zákazník má možnost seznámit se s nekvalitními produkty i prodejci. Trochu stínem na tomto projektu jsou podmínky a rychlost zadávání, ale to se časem jistě poddá.

Také by mne zajímalo, kolik jsme za tuto aplikaci společně zaplatili a zda jsou z uvedených pochybení také vyvozovány důsledky pro prodejce. U NKÚ to zatím nefunguje a jejich liknavost za mnoho milionů ročně je trestuhodná.

Pojďme k nekvalitním politikům. Bylo by dobré na jednom místě shromažďovat jednotlivá pochybení povedených politiků. Lidé si zaslouží vědět, kolik nás stojí. Za co všechno mohou. Čemu všemu brání. Koho podporují.

Naráží to na několik drobných problémů. Ministerstvo spravedlnosti se toho pravděpodobně neujme. Ti, kteří by se tam měli objevit, mají hodně našetřeno (nakradeno) tak, aby mohli umlčet téměř kohokoli. Odpovědný volič je stejná chiméra jako odpovědný zákazník. Jak jinak si vysvětlit předvolební průzkumy (které jistě nejsou uplacené), ve kterých opět získávají velké šance strany, které už dokázaly, že to prostě neumí.

Jsme snad národ masochistů, kteří udělají vše proto, aby bylo ještě hůř?

 

 

Petr Binder, poutník Hroch a kandidát do Senátu v Praze 8 za ANO 2011

 

Pomáhat slabším je ta nejlepší politika

Autor: Petr Berka | pátek 7.9.2012 9:46 | karma článku: 12,81 | přečteno: 726x