Pane Nečasi, až v pondělí půjdete na Hrad,...

nezapomeňte podat také svojí demisi. Sestavil jste nefunkční koalici, vybral neschopné nebo naopak všeho schopné ministry, nedokázal jste na pražském magistrátu přes velkohubé předvolební sliby zabránit spojení ODS a ČSSD, nemáte odvahu rázně řešit hrubé prohřešky svých spolustraníků, snažíte se do politiky vrátit politické mafiány.  

Měl jste velmi slušnou šanci vymést "augiášův chlév" ve své straně a z funkce premiéra udělat pořádek ve vládě, potažmo na ministerstvech i státní správě. Místo toho jste alibisticky přihlížel spojení ODS s ČSSD na pražském magistrátu se slovy, že se nebudete míchat do komunální politiky. Chápal bych to, kdyby se jednalo o ves, kde starostuje blb z Horní Dolní. Není mi jedno, pokud se jedná o hlavní nebo krajské město.

Způsob, jakým jste se postavil k případu možné korupce na ministerstvu životního prostředí, je pana premiéra "Čistého" nehodný.

To, že vláda od doby svého sestavení neudělala téměř nic, kromě skandálů, afér a toho, že koalice mezi sebou neustále bojuje o vliv a koryta, je i vaše špatná vizitka, pane premiére. Ukázalo se, že některá ministerstva jsou v podstatě soukromé firmy. Kde občan vezme jistotu, že tomu tak není i na ostatních? Nebo jste tak slepý, že nevidíte propojení ministerstva financí s Omnipolem a ministerstvem obrany?

A tak bychom pane ministře mohli pokračovat. Jste slabý (špatný) premiér, který se snaží do politiky nepochopitelně vracet staré zkompromitované tváře.

Doufám tedy, že až ponesete v pondělí na hrad návrhy na změnu obsazení kabinetu, nebude v seznamu chybět jméno Petr Nečas.

Autor: hroší poutník, Petr Berka 

 

Autor: Petr Berka | neděle 10.4.2011 10:22 | karma článku: 30,69 | přečteno: 1430x