Nevolíš, tak nenadávej!

Poslední dobou se objevují hrdinové, co vykřikují, že nevolí, protože není koho. Dokonce se šíří sofistikovaný způsob, jak zneplatnit svůj hlas. A výsledek? K volbám chodí stále méně normálních lidí a výsledky podle toho vypadají.

Přitom není nic jednoduššího, než jít k volbám a do úřední obálky vložit ten správný papír, případně zakroužkovat tu správnou odpověď. To by ovšem předpokládalo odpovědného voliče, který chce odpovědné politiky. Takový odpovědný volič se zamýšlí, rozhoduje, diskutuje. Hledá informace a požaduje odpovědi. Ruku na srdce, jsme takoví?

Volby vám zaberou jen několik minut, ale mohou ovlivnit dlouhé roky. Pokud nepůjdete k volbám, můžete si být jistí, že skalní příznivci současných parlamentních „demokratických“ stran k volbám půjdou. A jejich známí a příbuzní. A výsledek voleb pak bude podle toho vypadat. Opět se tam dostanou stejní lidé, stejné strany. Dále se bude rozkrádat, podvádět a zamlčovat.

Ten, kdo nepůjde k volbám, se rozhodl souhlasit se současným stavem a vývojem. Vzdal se svého práva volit, ale také práva na vyjadřování se po celé volební období. Ten, kdo vhodí neplatný hlas přiznává, že nemá názor, že je srab. Přeji České republice, aby těch nesvéprávných srabů bylo co nejméně.

 

 

Petr Binder, poutník Hroch

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Berka | pondělí 8.10.2012 15:18 | karma článku: 18,09 | přečteno: 1039x