Jak jsme šli nakupovat do proradných řetězců

Maminka je moderní žena, má internet, mikrovlnku i mobil. Touží sice pro profilu na sociální síti a nepomáhají ujištění, že tam vrstevníky patrně nenajde. Detailně prohlíží všechny letáky, co jí chodí do schránky, na které má samolepku, že nechce reklamy. Na základě načerpaných informací vyráží na nákupy. Někdy mne přizve ke spolupráci.

Jako dnes. Maminka potřebovala odvézt autem, protože toho bude mít víc. Kdybych věděl, kolik je víc, vezmu ještě přívěsný vozík a rakev. Tedy schránu na střechu. Vyrazili jsme podle předem pečlivě sestaveného itineráře. Mamince bylo úplně jedno, že přejíždíme z jedné strany Prahy na druhou. Podezřívám ji, že se jen chtěla pořádně projet autem.

V prvním obchodě jsem šel s maminkou dovnitř. Vzala leták a dožadovala se akčního zboží. Obsluha jí řekla, že už ho nemají. Nestihla dodat, že platnost letáku skončila před měsícem. Maminka zbrunátněla a žádala knihu přání a stížností. Tu také neměli. Maminka řekla, že v takovém hrozném obchodě nebude nakupovat a odešla. Obsluha si hlasitě oddechla.

V dalším řetězci si to rovnou namířila k pečivu, nasadila si brýle a hledala informaci o dopékání. Nenašla ji a vrhla se proto na vedle stojící brigádnici. Ta otráveně ukázala na cedulku, že to tam je. Maminka se podívala podruhé a zjistila, že to, co považovala za špínu, je vysvětlující text. Vedoucí obchodu vysvětlil mamince, že jim software nedovoluje tisknout větším fontem.

Jeli jsme dál. Už jsem čekal ve voze a modlil se, aby nikdo mamince neublížil. V dalším obchodě maminka kontrolovala zda sůl není technická, maso není zelené a etikety nejsou přelepované. Překvapivě dokonce stihla i nakoupit. Už se ale těší, až si večer sedne k počítači a vrhne se na další akční nabídky. Možná bych měl příště chudáky prodejce předem varovat. Ale co, za to, co nám prodávají, si návštěvy našich maminek zaslouží.

 

 

Petr Binder, poutník Hroch

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Berka | pátek 3.8.2012 20:46 | karma článku: 22,68 | přečteno: 2383x