Co s politickým odpadem?

Po každých volbách vyvstane vpravdě nerudovská otázka: "Kam s ním?" Voliči mají jasno. Nestál jsi za nic, mazej pryč. Politik je z toho chvilku v rozpacích, ale nakonec si to vysvětlí po svém. Volič je hlupák a nepochopil mé nadání pro vysokou poliku, službu národu, vyšší cíle, poslání.

A tak se bývalý politik změní nejlépe v poradce. Je úplně jedno v jakém oboru, protože  bývalý politik přece rozumí všemu a z fleku může přednášet na kdejaké české vysoké škole. Dříve ekoložka (ano, mluvím o paní biomasové) je najednou odbornicí na lidská práva. V tom případě se hlásím panu premiérovi také za poradce, neboť jsem při tzv. "palachově týdnu" dostal obuchem po hřbetu. Jelito jsem měl celý týden a tudíž si myslím, že mám pro tuto funkci vyšší kvalifikaci než paní JauJau. A takových poradců - odložených politiků máme kvanta. Pro každého musíme najít nějaké teplé a dobře placené místečko. Další příklad, pan Březina - jeden z nejlepších finančních poradců. Nevadí, že jeho dosavadní praxe spočívala výhradně v nošení tašek (ať už školních, nebo mocným). Proč mám pocit, že kdyby tito špičkoví poradci, experti, manageři a členové dozorčích rad ztratili mobil, nesestaví ani trojčlenku? V Čechách experti s mobilem a kontakty, 10m za hranicemi by se tlačili ve frontě na pracáku. Škoda, že se stejnou dojemností se místní mocní nepostarají o všechny nezaměstnané. Mohli bychom být státem plným poradců.

Vážení politici (jedno jestli činní, nebo odložení na teplých sesličkách), vaše poslání je spíše k pos.ání. Navrhuji nakládat s bývalými politiky jako s jaderným odpadem. Zalít do sudu a zavřít hluboko pod zem v nějakém uložišti. Konečně by jste byli užiteční svému národu.

Hroší poutník, Petr Berka

Autor: Petr Berka | středa 15.12.2010 19:50 | karma článku: 21,59 | přečteno: 981x