Česká politika

Říká se "Kde nic není, ani čert nebere". Český politik toto tvrzení úspěšně popírá. Brát se dá i tam, kde nic není. Na úkor budoucnosti. Český politik se řídí heslem anarchistů "Po nás potopa".

Zdravotnictví funguje, ale ne ekonomicky. Silnice jsou rozbité, investice předražené a nekvalitní. Školství produkuje pologramoty, středoškoláky se základním vzděláním, vysokoškoláky na úrovni středoškoláků. Sport a kultura šlapou přímo neuvěřitelně. Máme registováno přes 14 miliónů aktivních sportovců. To je 1,4 sportovce na obyvatele, včetně novorozeňat, důchodců i antisportovců. V kultuře podporujeme hlavně neúspěšné projekty, protože ty úspěšné to nepotřebují. Podobně to máme nastavené i v průmyslu a zemědělství. Drobný podnikatel a živnostník nikoho netrápí, dokud platí daně, sociální a zdravotní. Důchodci žijí z ruky do huby. Připravovaná důchodová reforma bude jen další grandiózní podvod. Zadlužují se rodiny z ekonomické nouze, jenom aby přežily.

Co na to naši politici?

Ekonomický mág a fackovač Kalousek hledá rezervy ve státním rozpočtu a škrtá, kde se dá. Hlavně tedy důchodcům a matkám na mateřské, protože ti se nebudou tolik bránit. Dnes jsme si mohli přečíst, že státní příspěvky do politických stran za rok činí 490 miliónů. Zrušme tyto příspěvky. Politická reprezentace a celá naše politika je nevýkonná a zadarmo drahá. Politik není více než zahrádkář, včelař nebo modelář. Český politik je zkorumpovaný lump, kterého zajímá pouze vlastní ekonomický profit a mocenské upevňování svých zájmů. Politika je ale služba lidem tohoto státu. Proto si je platíme z vlastních daní. Pakliže tuto funkci neplní, nesmí být placeni z veřejných peněz. Zastupují zájmy mafie, ať je tedy platí pouze mafie nebo ať odstoupí.

Instalatérovi, který Vám odvede nekvalitní práci, nezaplatíte a nádavkem ho shodíte ze schodů. Udělejme to samé s našimi politiky. Nic neumí, jsou to lemplové a ještě drazí.

Abychom nekončili tak smutně, přidám aktuální písničku. Třeba mě paní Langrová taky zavře, jako toho autobusáka z Olomouce.

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=i1GGNDWrvlg

Autor: Petr Berka, hrošší poutník, http://www.mracti.cz

   

Autor: Petr Berka | neděle 19.2.2012 22:11 | karma článku: 19,25 | přečteno: 1342x