Byl jsem policií několikrát vyrozuměn

Před časem jsem psal o tristní situaci na D5. Napsal jsem i na policejní prezidium, ředitele dopravní policie a ministra vnitra. Po čase se mi ozvali a chtěli moje telefonní číslo.

Blog o situaci na D5 najdete níže. Stejný text jsem poslal i na odpovědná místa. Po třech dnech se mi ozvali z Policejního prezidia, že věc prošetřili, vyhodnotili mé podání jako stížnost a předali řediteli Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

Ze Středních Čech se ozvali za pět dní. Žádají mě o doplnění údajů. Jména potřebují moje telefonní číslo a časy, kdy jsem na linku 158 volal. Obratem jsem požadované údaje poslal s vysvětlením, že se mi jedná o řešení situace, kdy na celý úsek dálnice dohlíží (a případné nehody řeší) pouze dva policisté s jedním vozem, což se ukázalo jako nedostatečné.

Po patnácti dnech mi přišlo další vyrozumění. Mé podání bylo překvalifikováno jako upozornění. Dále se dozvídám, že mne uvedl policista v omyl, když mi oznámil, cituji: že je chyba v nastaveném systému služby DO Rudná a tudíž i systému celé Policie ČR, což se nezakládá na pravdě. Pokud by totiž policista postupoval správně, požádal by o součinnost útvary Policie ČR přiléhající k tělesu D5 a zajistil by objízdné trasy.

Zároveň jsem byl ujištěn, že byla přijata taková opatření, aby bylo opakování podobných nedopatření minimalizováno.

Informace pro všechny, kteří se dostanou do podobné (nebo úplně jiné) situace. Nenechte se odbýt a žádejte fungování těch, kteří fungovat mají. Jistě existují jednoduché a rozumné postupy, jak řešit různé životní situace. Nechť se projeví v praxi.

 

 

Petr Hroch Binder

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Berka | úterý 18.11.2014 10:15 | karma článku: 13,26 | přečteno: 584x