Bude válka, připravte se!

Branná výchova se nenosí, plynové masky používají prakticky již jen devianti a málokdo z nás má ve sklepě vybudovaný kryt.

Nechci samozřejmě sýčkovat, je možné, že se Putin zalekne dramatických sankcí ze strany Západu, posype si lebku popelem a vrátí všechna obsazená území a jako projev dobré vůle přestane podporovat teroristy v různých částech světa. Je možné, že vyhladovělí ruští občané přepadnou Podzimní palác a vystřelí z nějakého plavidla, vytáhnou Lenina z mauzolea a oživí ho. Možný je i ozbrojený konflikt, který přeroste hranice několika států, protože zbraně jsou skvělý artikl.

Nám, obyčejným občanům nezbývá, než se na válku připravit. Nejprve je třeba rozhodnout se, na jakou stranu se přidáme, nejhorší jsou přeběhlíci, zejména v uniformách nepřítele. V tomto ohledu doporučuji vznést dotaz na některého komentátora, politologa či jiného specialistu. Ten vám zaručeně správně poradí, která strana vyhraje. Můžete využít i některou sázkovou společnost a na vítěze si vsadit. Pokud vyhrajete, po válce se vám bude lépe začínat.

Neméně důležité jsou potraviny a nápoje. Dojeďte si do nejbližšího supermarketu a zakreslete si do mapky umístění trvanlivých potravin a balené vody. Pomůže vám to v prvních dnech konfliktu, kdy bude chaos. Pro notoriky doporučuji zakreslit i regály s tvrdým alkoholem. Jednak se v rauši lépe snáší nedostatek a pak, z perlivé vody Molotovův koktejl prostě neuděláte. Na nutriční hodnoty potravin se pravděpodobně vykašlete a cena rovněž nebude rozhodující. Ovšem dbejte na původ a odmítejte potraviny od agresora.

Sehnat plynovou masku není v současnosti problém. Existují různé e-shopy, které nabízejí i masky s potiskem a v různých barvách. Zde rovněž platí zásada, nepoužívat masky s insigniemi nepřítele. Jistota je jednobarevná khaki. Spolu s maskou  nezapomeňte koupit bílou vlajku. Je univerzální, můžete se s ní vzdávat a pomocí základní sady fixek z ní během chvilky vyrobíte vlajku vítěze.

Je třeba své poště sdělit, kam mají vozit balíky do ruky, pokud se stěhujete na klidnější místo. Na Facebook umístěte aktuální sefie, polijte se ledovou vodou a natočte to mobilem. Pošlete všem známým email s virem, který musí poslat svým známým, aby válku přežili ve zdraví.

Udělejte si kafe a čekejte, až to přijde. Protože ono to přijde, pokud se stále budeme chovat jako idioti.

 

Petr Hroch Binder

Autor: Petr Berka | pondělí 1.9.2014 18:45 | karma článku: 16,33 | přečteno: 764x