Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Víš, lásko, pomalu svítá - 2. díl

Už je to devět dní a 22 hodin, co jsem opustil to, co je pro mne nejmilejší na světě. Lásko, moc se mi stýská, ale vrátit se nesmím. Hledám cestu sám v sobě, ale přesto jsem jen tvůj, lásko, i když tě už nikdy nespatřím.

Lásko, tak dlouhá doba nedokáže ukrást ani jednu myšlenku na tebe. Jsem pořád s tebou, i když jsi tak daleko. Každý večer s tebou švitořím a pak, když zhasínáme světla a dopíjíme lehké bílé víno, si tě vychutnávám doteky a polibky, co zasypávají chladnou kůži a rozpalují ji do červena. Každý večer před usnutím, když se po stropě povalují stíny, hledám a nalézám v nich tebe.

Klárko, vím, jak nesnášíš, že ti tak říkám, Klárko, vím také, že nechápeš, proč když nás noc schovávala do své náruče, jsi zůstala sama pod chladnoucí přikrývkou. Možná, že ještě dnes jsi naštvaná a smutná. Možná uražená. Nevím, ale věř, jsem to já, kdo se cítí sám a hledá vysvětlení. Nejsem schopen ho nalézt, jen jsem tu středeční noc nemohl zůstat!

Celou cestu k tobě, lásko, jsem zavíral oči a snil o momentech, které přijdou, dotknou se nás a pohltí. Celé měsíce jsem tě hledal a objevil tě ztracenou, smutnou a zklamanou. Nikdy jsem si nepřál nic jiného, než se stát přístavem něhy, pochopení a lásky.

Chtěl jsem být s tebou, lásko, a probouzet se vedle té nejnádhernější bytosti, kterou jsem kdy potkal. Slíbil jsem to sobě i tobě, lásko. Na nádraží jsem proseděl ty dlouhé dvě hodiny, než jsem se vydal na setkání s tebou, lásko.

Ruce v dlaních a srdíčko plné strachu a bolístek, které jsou asi mým prokletím. Bože, já přece nikdy nechtěl nikomu ubližovat a ty jsi byla ta poslední, kterou bych chtěl zklamat, a přesto jsem měl obyčejný chlapský strach!

Byla a jsi krásnější než kdykoliv předtím, a přesto jsem ani neotevřel ústa, abych neudělal nějakou chybu. Jen ten mihotavý okamžik, kdy jsem chytil tvé prstíky, mi unikl, ale já nelitoval. Na pár vteřin jsi mlčela, a pak stiskla mou dlaň a já věděl, že nemám šanci k návratu.

Vlastně ji nechtěl ani jeden z nás. Miluji noci, na které padá stín zasněného milování. Ty a já jsme dva, a oba jsme si vědomi, že překročíme dnes tu hranici, unikáme ze světa, tam, kde jen milenci smějí sdílet něžnou samotu lásky.

Když jsem tě objal a dotýkal se tě, tichá vlna sladkého tepla mi projela tepnami, které nesou jen vzrušení a něhu. Lásko, celou jsem ti ji chtěl dát a dal. Ani kousek ve mně nezůstal. Letmé doteky tvých ňader, boků a ramen. Polibky na krk, co mne přivádějí k šílenství. Pár minut, ve kterých jsem prožil celé roky, lásko.

Pak jsi mi položila hlavu na rameno, pohladila mne po vlasech, dotkla se rty mé kůže a tiše jsi usínala. Hodiny jsem si užíval štěstí, pod jednou kůží, dvě těla, dvě srdíčka spojena tichým tlukotem. Každý úder se mi zarýval do útrob.

Tiše jsem se zvedl a nahý pochodoval pokojem. Tiše odhrnul závěs. Měsíc přemlouval mlhu k milostným hrátkám. Usmál jsem se a pak se tiše otočil. Parapet chladil mou kůži a na proud tvých vlasů dopadlo měsíční světlo.

Usmál jsem se, šťastný a tvůj.

Jenže zloděj snů začal odkrývat perokresbu tvého obličeje, až jej celý ozářil svým stříbrným svitem. Lehce klouzal po čele, nosíku, očích, až odkryl pravdu jako blesk.

Bylo to zpátky, cítil jsem, jak se mi valí krev do hlavy a zalévá mi pohled. Viděl jsem ji na tvém obličeji, na pokrývce, co schovávala tvé křivky, ba dokonce i na koberečku pod tvou hlavou. Nechápal jsem!

Zavřel jsem oči a pak je pomalu otevíral. Bylo to zpátky!

Monika, ano, ona ležela přede mnou, s tou krví na bledém obličeji, lásko. Bál jsem se najednou všeho, co se kdy stalo, a dokonce i toho, co se děje. Dusil jsem se a utíkal do koupelny, zvracel a po tvářích mi tekly slzy.

Lásko, já se hrozně bál, vše bylo zpátky!

Oblékl jsem se a aniž bych se ohlížel, utekl jsem, lásko.

Vím, nic o mně nevíš a já mám strach, opravdový strach žít a přiznat si minulost i budoucnost.

Sedím tu sám a tichý měsíc, můj žalobce, krade mi barvu z kůže, dělá ji stříbrně šedou, mrtvou, bez života.

Bože, já nechtěl, mám strach...

Pokračování za pár dní...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radek Hromuško | úterý 21.10.2008 9:00 | karma článku: 8,99 | přečteno: 955x
  • Další články autora

Radek Hromuško

Umělé bradavky a ženská přirozenost - 9

Chlap, co se prochází tichou nocí, vypadá jako ztracená kometa, která už dávno zapomněla, že má svůj ocasní odpad. Nechtěné částečky myšlenek a tužeb, které se v orgastickém ohni ztrácejí a mizí. V prvních momentech se otevírají černé díry našich tužeb a pak se ztrácejí v tobogánech zklamání...

24.11.2008 v 13:09 | Karma: 13,79 | Přečteno: 2262x | Diskuse| Kultura

Radek Hromuško

Nacisté v Litvínově

Aneb 17. listopad po devatenácti letech.Už dlouho se zabývám situací v Janově (jedné z částí Litvínova) a dnes mi přišel email. "Není nám lhostejné, že se z Litvínova stává cvičistě pro pouliční chuligány z celé republiky." a email dál rozkrývá zajímavé podrobnosti o aktérech demonstrace "Dělnické" strany...

14.11.2008 v 15:08 | Karma: 19,24 | Přečteno: 3293x | Diskuse| Politika

Radek Hromuško

ČEZ lže, krade a (bohužel) vydírá!!!

Můj přítel Lumír má s vyděrači ČEZu osobní zkušenost. Komando, daleko drsnější než policie na utkání Sparta - Ostrava, ho donutilo podepsat dluh a všechny soudy prohrál!!! Přemysl Vániš, šéf komanda ČEZ Měření, tvrdí, že honí zloděje, ale vážený pane, vy sám jste ten, kdo kryje vyděrače!!!

11.11.2008 v 15:49 | Karma: 24,81 | Přečteno: 2523x | Diskuse| Ekonomika

Radek Hromuško

V Poděbradech pozor na máničky!

aneb, rozhodnutí, které možná ještě platí! I když to už dnes není podstatné. Osobně jsem se nad tím dopisem docela pobavil...

10.11.2008 v 14:33 | Karma: 20,18 | Přečteno: 2204x | Diskuse| Kultura

Radek Hromuško

Umělé bradavky a ženská přirozenost - 8

Zakomplexovaný "blbec" Pavel (definice fanoušků) se dostal do velmi zajímavé situace a tak si s ním budeme hrát dál. Dnes si prožijeme poslední chvilky s Klárkou ve vilce a záleží jen na osudu.

10.11.2008 v 9:30 | Karma: 16,44 | Přečteno: 2081x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

KOMENTÁŘ: Budeme všichni Nemo? Pěvecká Eurovize ukázala vizi Evropy

14. května 2024

Premium „Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar Nemo. Nizozemce vyloučili za výhrůžný pohyb.“ A také: „Ústavní...

Za ubodání otce a zranění matky dostal cizinec osm let, k činu se přiznal

14. května 2024  8:41,  aktualizováno  10:54

Osmi lety vězení potrestal olomoucký krajský soud jednatřicetiletého muže z Ukrajiny, který pod...

VIDEO: Technici odpálili zbytky mostu v Baltimoru, loď přesunou do přístavu

14. května 2024  10:53

Sedm týdnů poté, co nákladní loď Dali uvázla pod částí zříceného mostu v americkém Baltimoru,...

Soud muži potvrdil výjimečný trest za vraždu tety, ve vězení strávil už 28 let

14. května 2024  10:21,  aktualizováno  10:51

Recidivista Tomáš Páv si odpyká 25 let vězení za majetkově motivovanou vraždu své tety v Jablonci...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1938x
Televizní publicista, reportér a spisovatel.
Po práci pro Českou televizi, TV Nova i TV Prima.
Od roku 2004 působil zejména v redakci aktuální publicistiky České televize. Jeho zvláštní a ojedinělý pohled obohatil českou publicistiku. Jeho reportáže často vyvolávají protichůdné reakce. Svým osobitým stylem se dostává až k samému jádru jednotlivých případů. Největší ohlas vyvolaly reportáže o spartakiádním vrahovi (Spartakiádní vrah po dvaceti letech - 2005), bílinském případu (Hra na smrt - 2005), případ údajné sebevraždy jedenáctileté Soni (Stíny na houpačce - 2005), cestách českých drogových kurýrů za snadným výdělkem do drogových oblastí v Jižní Americe a Asii (Tomáš a Radek - 2005), případ vraždy mezi školáky v Hanušovicích (Hanušovice - 2005).