Fiskální unie = vlastizrada?

Naše země nevzkvétá, přestože jsou někteří naši suverénní politici nejchytřejší v Evropě. Nechce se mi ale věřit, že se všechno řídí podle osoby pana prezidenta, který si  proti sobě popudil nejen světové zastánce udržitelného rozvoje a v podstatě celou Evropskou unii, potažmo svět, kromě Ruska. Návštěva Ruského prezidenta v Česku jej přiměla k nečekaně smířlivému a vstřícnému tónu.

Nerad bych byl v Evropě pro smích jen proto, že pocházím z Čech. Fiskální unie na kontinentální úrovni je, podle poskytnutého exkluzivního rozhovoru Václava Klause Právu, absolutním pošlapáním suverenity jednotlivých zemí, což – mimo jiné – naznačují podivným způsobem „uniklé“ výroky některých německých politiků během uplynulého víkendu, kdy de facto navrhovali, aby se Řecko dostalo pod protektorát EU. Jakmile začne pravicový politik v ilegalitě v levicových novinách strašit protektorátem v zemi, kde s ním mají občané velmi neblahé zkušenosti, potom to opravdu zřejmě začíná být v politice, dle výraziva mladé generace, hustý. Kromě Velké Británie totiž všechny státy EU s fiskální unii souhlasily. Pan prezident mj. pochválil premiéra Nečase za jeho hrdinný odpor proti naivní představě politiků z 25 demokracií o jakýchsi rozpočtových pravidlech, podléhajících kontrole Bruselu.

To že umí i ostře kárat, pan prezident demonstroval odsudkem ministra zahraničí Karla Schwarzenberga za jeho vstřícný postoj k EU a dokonce i k Tomiu Okamurovi. Ministr zahraničí v televizi Prima v pořadu Barbory Tachecí Fakta, na otázku, jak se mu líbí slova Tomia Okamury (před časem ve stejném pořadu), že by mělo dojít ke konečnému řešení cikánské otázky a k vytvoření zvláštního státu pro tyto občany, pan Schwarzenberg odpověděl: „Kdyby našel (myšleno T. Okamura – pozn. V. K.) řešení, tak by to bylo hezký. Pokud pan Okamura ví místo na světě, které by bylo dobrovolně postoupeno, aby to byl životaschopný stát, tak to je zajímavá myšlenka.“ Nedovedu si představit, že by byl jakémukoliv jinému politikovi u nás či v cizině takový výrok prominut. Já ho panu Schwarzenbergovi v žádném případě nepromíjím.

Možná jsem nějak vadný, ale Karlu Schwarzenbergovi tento názor nejenže promíjím, ale dokonce i schvaluji. Možná to je i tím, že nemám až tak co ztratit (myšleno postavení důchodce - pozn. Z.H.), protože žiji celý život mezi občany a nikdy mě nenapadlo z nich udělat demokratickou stranu.

Zdeněk Hromas

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Hromas | středa 1.2.2012 10:25 | karma článku: 13,50 | přečteno: 1245x
  • Další články autora

Zdeněk Hromas

25 let svobody a demokracie?

14.11.2014 v 15:30 | Karma: 7,96

Zdeněk Hromas

Do stejné řeky?

24.11.2012 v 20:37 | Karma: 14,96

Zdeněk Hromas

ŠTĚSTÍ, LÁSKA, ČOKOLÁDA

2.10.2012 v 18:28 | Karma: 21,61