Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

V čem je boj proti islámu pozitivní?

Nedávno Martin Konvička oznámil, že Blok proti islámu bude kandidovat ve volbách. A hned je všem jasno - s jedním bodem programu - a to ještě negativním - se ve volbách nedá uspět. Jenže dnes je vše jinak, i voliči uvažují jinak.

Nelze na dnešní situaci vytahovat kritéria, která platila v minulosti. Nejen že je situace ve společnosti řádově jiná, ale i lidé se k ní staví jinak. Nebude platit to, s čím se vyhrávalo ještě minulé volby. Přála bych Bloku proti islámu - jehož jsem členkou - aby se v něm našlo dost lidí, kteří si to uvědomují. Protože bez pochopení té velké změny, nelze vyhrávat volby. Stará pravidla politických kampaní definitivně neplatí. Základem je, že k lidem nelze přistupovat jako k pitomcům, kterým je prostě nutné něco slíbit, namazat jim med kolem huby a být vidět na dostatečném množství billboardů. Eroze tohoto principu se projevovala především tím, že k jeho fungování bylo nutné mít stále více a více peněz (viz. kampaň do parlamentu hnutí ANO). 

Lidi nejsou pitomí a jsou dlouhodobě frustrovaní z toho, že se k nim politici takto chovají - jako k ovcím. A že to lidem vadí dokazuje i stále klesající procento voličské účasti. 

Ostatně důkazem racionality českého občana je současný postoj většiny veřejnosti k imigrantskému problému a potažmo i k islámu. Prostě se našel někdo, kdo pojmenoval věci tak, jak jsou - jazykem pochopitelným pro každého. Objevil se někdo, kdo formuloval problém a bez ohledu na politickou korektnost ten problém popsal. Protiislámští aktivisté dokázali pro silné téma najít správné komunikační kanály a strategie - vše spontánně a od srdce. Šli do toho naplno a bez vidiny nějakých prebend či politických bodů. Přesto tyto politické body získávali a získávají. Právě a jen proto, že jim jde o věc, nikoliv o zisk (třeba i volební). Pokud se tento přístup změní, změní se i postoj voličů.

A je to právě proto, že všechny lidi, kteří se chtějí bránit šíření islamizace spojuje dost silných a pozitivních témat. Lidi bojující proti islámu nespojuje odpor proti něčemu, ale silná pozitivní energie. Energie, která vychází z hrdosti a ze sebeuvědomění. Z ochoty postavit se na odpor něčemu, co bere lidem svobodu. Lidi, co bojují proti islámu poznáte podle základního charakteristického znaku - NECHTĚJÍ BÝT OVCE! Chtějí si o svém životě rozhodovat sami. Proto se protiislámské hnutí maximálně prolíná s hnutími bojujícími za přirozená práva rodičů - proti kradení dětí. Proto se protiislámské hnutí maximálně prolíná s hnutími odmítající byrokratickou a nefunkční EU. Lidi bojující proti islámu jsou proti omezování svobod v soukromí i v podnikání. Toto je sakra velká pozitivní energie.

Proti nám stojí ustrašení lidé, kteří sice ví, že islám je zlo, ale mají strach to říct nahlas - protože je jich přece jeden a půl miliardy. Proti nám stojí lidé, kteří se bojí říct, že EU je špatně, protože přece dotace... Proti nám stojí lidé, kteří se bojí říct, že norský systém na ochranu dětí je totálně zvrácený, protože Norské fondy... Ustrašení a nesebevědomí lidé, protože jsou na tom systému závislí. Oni se bojí o to, že už nebudou moct být ovce. Protože by jim mohlo skončit období, kdy výměnou za svou poslušnost a zařazení do stáda, dostávají do korýtka jídlo a někdo (stát, EU, NATO, USA) se o ně postará.

Většina lidí žádné prebendy nemá - nepracují na nějakém úřadě, nepobírají dotace z EU, nesedí na nějakém teplém místečku. Většina lidí je mimo toho všeho a přestává tomu rozumět. Včera jsem byla prodávat na akci v Javoříčku. A proti nám měli stánek dva starší a unavení lidé. Pán vyrábí věci ze dřeva a paní šije nějaké tašky a vyrábí bižuterii. To nejsou ovce, protože si chtějí na sebe vydělávat sami. Taky by místo úmorného objíždění malých akcí, kde se toho zas tak moc neprodá, mohli někde stát na úřadě s nataženou rukou. Ale nedělají to, žíjí skromně, ale za své. Jenže stát je chce likvidovat - systematicky a nekompromisně. A ještě jim dává najevo, jak nesmí do ničeho mluvit. Nelíbí se ti tisíce imigrantů? Máš smůlu - jsi rasista a xenofob a nemáš do toho co mluvit! Dři, makej od úmoru do úmoru a do ničeho nám nemluv.

A tak přibývá lidí, kteří toho mají dost. Nebojí se rizika, jsou hrdí a věří si natolik, že se nebojí odejít ze stáda. To je sakra pozitivní! Těch lidí je plno, nebáli se podepisovat petici, nebojí se veřejně sdělovat své názory. A podpoří každého, kdo do toho odvážně půjde - naplno a bez strachu. Je jich čím dál víc - jsou to stejní lidé, kteří půjdou k volbám. Důvod proč nás podporují je hlavně ten, že nemluvíme jako politici. Proto se nenechejme politiky dotlačit k tomu, abychom začali mluvit jako oni. Povrchně, naoko, povšechně a nadřazeně. Zachovejme si naši přesvědčivost, mluvme jen o silných tématech, kterým rozumíme, a která jsou důležitá. Nenechejme se natlačit do debat o finesách zdravotnické reformy nebo nějaké jiné byrokracie. To stejně nevyřešíme a není to v tuto chvíli ani podstatné. 

Náš boj je jasný - boj proti islámu je boj za SVOBODU a to ve všech ohledech!

 

Autor: Eva Hrindová | neděle 5.7.2015 10:18 | karma článku: 40,48 | přečteno: 2352x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Všude samý Babiš

Jakoby ani nebylo jiného tématu. Ale vypadá to komicky, když zloděj volá „chyťte zloděje“. Protože přesně tak se ten „hon“ na Babiše dá interpretovat.

1.2.2017 v 15:53 | Karma: 11,87 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Naštvané matky píšou francouzským policistům

V naší skupině Naštvané matky si přejeme, aby policie a armáda fungovaly normálně a to ve všech zemích. Dnes to tak bohužel není. Ve Francii se už proti tomu bouří samotní policisté. Není se jim co divit. A naše média mlčí...

24.10.2016 v 15:49 | Karma: 25,54 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Čtení knih - nejlepší boj proti fanatismu

Miluju knihy a nikdy nepřestanu. Přečetla jsem tisíce knih. Každý, kdo čte knihy, si trénuje mozek dobrým způsobem - v představivosti, ve fantazii, v pochybování. Je dobré lidi vést ke čtení, protože to je prevence totality.

10.9.2016 v 9:37 | Karma: 29,50 | Přečteno: 895x | Diskuse| Kultura

Eva Hrindová

Fíkové listy v politice

Když chcete něco zakrýt, zakryjete to fíkovým listem. A stávající politické strany toho potřebují zakrýt opravdu hodně. Nejvíce fíkových listů se na nás vyvalí v době voleb. To nám pěkně zpívají, protože nás lapají do klecí.

27.8.2016 v 16:45 | Karma: 32,05 | Přečteno: 906x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Může mít občanský postoj jen politolog?

Je to nešvar posledních let. Vyjevíte-li svůj názor na cokoliv, okamžitě začne být zkoumáno, zdá máte na vyjádření názoru dostatečné vzdělání. Nelíbí se vám nějaká stavba ve veřejném prostoru? Máte smůlu, pokud nejste architekt.

12.8.2016 v 15:11 | Karma: 36,61 | Přečteno: 981x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz