Od půlnoci přestávám být členem ODS - definitivně:-))

Tak dnes o půlnoci mi skončí členství v ODS. A sama jsem zvědavá, jak to po 31. 3. bude vypadat s členskou základnou v ODS celkově. Takže teď už můžu psát zcela svobodně a nikdo mi nebude nadávat, nikdo mě nebude osočovat, nikdo mě nebude vydírat. Protože to všechno jsem zažila.

Ale zažila jsem i pěkné věci - poznala jsem spoustu chytrých a sympatických lidí, naučila jsem se spoustu věcí. Co je důležité v politice, co oslovuje lidi, jak funguje tým, jak je důležité mít jasně definovaný společný zájem - a ten musí být hodně silný - jinak je to jen o špatně utajovaných osobních ambicích a společný étos se vytrácí a politika se stává nedůvěryhodnou a neuvěřitelnou...

Vidím jak veřejné věci ovlivňují čím dál slabší osobnosti, které jsou lehce manipulovatelné a logicky tak přistupují i na nevhodná řešení, které nás poškozují a vytahují nám čím dál více peněz z kapes. A ti chytří a schopní jen stojí opodál a opovržlivě vše sledují z bezpečné vzálenosti. To je taková škoda! Proč společné věci neřídí schopní lidé? Proč v nich nikdo neumí vzbudit zájem, proč na to všichni rezignovali?

Ach jo, já jsem na to příliš osamocená, navíc "jen" žena, která má svých problémů víc než dost. Přesto tak nějak cítím, že by se s tím něco mělo dělat. Cítila jsem potenciál v nových politických stranách, angažovala jsem se - ale tam to řešení nevidím - bohužel. Oni to ti hoši bohužel vidí jinak. Budu to pozorovat a budu přemýšlet nad tím, proč sakra nejdou do politiky schopní lidé!

A to že od zítřka nejsem člen ODS mě nenaplňuje ani hořkostí ani smutkem ani úlevou... Mám takové nicneříkající pocity blížící se k lhostejnosti. To, jak se ODS teď prezentuje, se mi vůbec nelíbí a nijak mě to neoslovuje. Opravdu se nedivím prezidentu Klausovi, že se zbavil svého čestného předsednictví. A já - se teď zbavuju svého nicotného a nepatrného řadového členství. Už dávno to přestalo být k něčemu... A co vy? Jsou mezi vámi čtenáři členové ODS? Zaplatili jste? Napište mi o tom něco... 

 

Autor: Eva Hrindová | úterý 31.3.2009 8:54 | karma článku: 22,50 | přečteno: 2099x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Všude samý Babiš

1.2.2017 v 15:53 | Karma: 11,87

Eva Hrindová

Fíkové listy v politice

27.8.2016 v 16:45 | Karma: 32,05