Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Naštvané matky píší poslancům - chceme zákony, které nás ochrání před radikalismem!

Naštvané matky už více jak dva měsíce nabírají nové členy - už je nás ve skupině více jak 500 - a stále diskutují o tom, jak být slyšet a ovlivňovat tak dění ve společnosti. Snažíme se:-) Píšeme dopisy poslancům a ministrům, scházíme se i mimo internet, hledáme způsoby fungování. Nelíbí se nám, co se děje v Evropě a chceme, aby na to náš stát adekvátně reagoval. V parlamentu se bude projednávat nenápadná novela, o které lidé moc neví. Chceme tímto otevřeným dopisem na důležitý zákon upozornit.

Vážené poslankyně, vážení poslanci,

obracíme se na Vás s důvěrou jako na ty, kteří nás zastupují, a které jsme vyslali hájit naše zájmy. Věříme, že vyslyšíte naše obavy a budete naše občanské postoje brát vážně.

Se znepokojením sledujeme velké ústupky muslimským organizacím v celé Evropě v zájmu tolerance. Tato tolerance ale přináší omezování našich evropských hodnot – jako je svoboda slova, svoboda vyznání a rovnost pohlaví. Se znepokojením sledujeme nárůst fanatismu, který je podněcován přímo v mešitách a muslimských školách. Se znepokojením sledujeme, že tento fanatismus je často zdrojem nesnášenlivosti, násilí a dokonce terorismu.

Evropské země udělaly v důsledku své vstřícnosti a tolerantnosti mnoho chyb, které těžko budou napravovat. Těžko se brání radikalismu a nátlaku na rozšiřování islámu, a to i na úkor svých občanů, kteří jsou postupující islamizací ohrožováni na svých právech. Je velmi smutné, že například Židé se ve Francii necítí bezpečně. Dnes  - sedmdesát let po ukončení nejstrašnější světové války - kdy jsme žili v přesvědčení, že útoky na židovskou komunitu se už nikdy nemohou opakovat.

Vyzýváme vás k tomu, abyste svým rozhodováním neopakovali chyby naše a našich sousedů a zabránili tak šíření radikálních tendencí v muslimské obci na území České republiky. Ústředí muslimských obcí totiž obdrželo před více než deseti lety registraci Ministerstva kultury a je prokázáno, že nedodržuje podmínky této registrace. Ba co víc – Ministerstvo kultury tuto registraci udělilo i bez toho, že by do podmínek registrace zapracovalo doporučení znaleckých posudků, které si samotné ministerstvo nechalo vypracovat.

Nyní tedy můžeme očekávat, že Ústředí muslimských obcí využije možností zákona a požádá o uznání zvláštních práv. Tato práva by zaručila Ústředí muslimských obcí pevnější status jako státem uznané církve s možností oficiálně šířit svou ideologii a prosazovat další požadavky, které vedou k potlačení ústavních svobod pro všechny občany České republiky – tedy i pro samotné muslimy.

Nepřejeme si, aby Ústředí muslimských obcí mohlo zakládat vlastní školy, protože v těchto školách není zaručena rovnost pohlaví. Nepřejeme si, aby Ústředí muslimských obcí mohlo ovlivňovat a fanatizovat vězně v českých věznicích. Je prokázáno, že indoktrinací fanatismem a nesnášenlivostí – která je obsažena v samotném učení islámu – jsou nejvíce ohroženi právě děti a vězňové. Nepřejeme si, aby Ústředí muslimských obcí mohlo v České republice uplatňovat právo šárija, které je velmi nespravedlivé a je v přímém rozporu s naším ústavním pořádkem. Nemůžeme na území České republiky podporovat nerovnoprávnost pohlaví a nemožnost svobodné volby vyznání. Obojí právo šárija tvrdě potlačuje.

Nyní máte možnost zastavit islamizaci v České republice a to tím, že podpoříte novelu zákona o církvích (sněmovní tisk č. 453), která zpřísňuje přiznání zvláštních práv církvím registrovaným v České republice. Toto zpřísněné hodnocení nijak církve neomezuje a nijak nehodnotí jednotlivé víry. Není to zásah do svobody vyznání. Toto zpřísnění pouze umožňuje posuzovat činnost církví i z hlediska vnitrostátní bezpečnosti, kdy je především v zájmu všech občanů, aby na území České republiky nepůsobily v režimu zvláštních práv žádné církve, které mají ve svém oficiálním učení obecně nenávist vůči lidem například jiného vyznání. Je v zájmu občanů České republiky, aby státní orgány netrpěly na svém území žádné organizace, které radikalizují společnost a vedou k omezování svobod českých občanů.

Máte v rukou naši budoucnost. Přejeme si, aby Česká republika zůstala svobodnou zemí pro všechny své občany – tedy i pro muslimy, kteří často utíkají ze svých zemí právě před nespravedlností, nátlakem a násilím. Zůstaňme zemí, kde jsou evropské hodnoty hájeny a ochraňovány jako nejvyšší hodnoty svobodných lidí.

Vyzýváme Vás k jasnému postoji, který umožní orgánům České republiky odmítnout přiznat zvláštní práva těm církvím, jejichž fungování je postaveno na diskriminaci, násilí a radikálním fanatismu. Věříme, že tuto jednoduchou a nikoho nediskriminující novelu v prvním čtení podpoříte. Budeme na Vás apelovat i jednotlivě a budeme bedlivě sledovat to, jak budete hlasovat.

 

Členky a členové hnutí Naštvaných matek

Chcete-li se k dopisu připojit svým podpisem, přihlašte se do naší diskusní skupiny (tady), kde můžete dopis podepsat. Podepisuje se v komentářích pod připnutým příspěvkem.

 

 

 

Autor: Eva Hrindová | čtvrtek 23.4.2015 12:19 | karma článku: 39,22 | přečteno: 2467x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Všude samý Babiš

Jakoby ani nebylo jiného tématu. Ale vypadá to komicky, když zloděj volá „chyťte zloděje“. Protože přesně tak se ten „hon“ na Babiše dá interpretovat.

1.2.2017 v 15:53 | Karma: 11,87 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Naštvané matky píšou francouzským policistům

V naší skupině Naštvané matky si přejeme, aby policie a armáda fungovaly normálně a to ve všech zemích. Dnes to tak bohužel není. Ve Francii se už proti tomu bouří samotní policisté. Není se jim co divit. A naše média mlčí...

24.10.2016 v 15:49 | Karma: 25,54 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Čtení knih - nejlepší boj proti fanatismu

Miluju knihy a nikdy nepřestanu. Přečetla jsem tisíce knih. Každý, kdo čte knihy, si trénuje mozek dobrým způsobem - v představivosti, ve fantazii, v pochybování. Je dobré lidi vést ke čtení, protože to je prevence totality.

10.9.2016 v 9:37 | Karma: 29,50 | Přečteno: 895x | Diskuse| Kultura

Eva Hrindová

Fíkové listy v politice

Když chcete něco zakrýt, zakryjete to fíkovým listem. A stávající politické strany toho potřebují zakrýt opravdu hodně. Nejvíce fíkových listů se na nás vyvalí v době voleb. To nám pěkně zpívají, protože nás lapají do klecí.

27.8.2016 v 16:45 | Karma: 32,05 | Přečteno: 906x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Může mít občanský postoj jen politolog?

Je to nešvar posledních let. Vyjevíte-li svůj názor na cokoliv, okamžitě začne být zkoumáno, zdá máte na vyjádření názoru dostatečné vzdělání. Nelíbí se vám nějaká stavba ve veřejném prostoru? Máte smůlu, pokud nejste architekt.

12.8.2016 v 15:11 | Karma: 36,61 | Přečteno: 981x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz