Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo nám utahuje šrouby? Zase "oni"...

Minulý týden přinesl několik zajímavých zpráv. Jedna paní se oběsila, když byla předtím několikrát vyšetřována a souzena kvůli pěstování několika kytek konopí, z kterých si vařila masti na bolavé nohy. Pan Kapitán nic nevyjednal v Norsku a naši dva čeští občané - bratři Michalákovi - zůstávají u cizích lidí, aniž by věděli, že o ně jejich rodina zoufale bojuje. V parlamentu proběhl seminář o očkování, kam nebyl pozván ani jeden oponent připravovaného tvrdě represivního zákona. A Česká televize chce peníze i od těch, kteří televizní přístroj nemají.

Člověk je z takových zpráv skoro vyděšen. Co se to s naší zemí děje? Neurvala se nám ta státní moc tak nějak ze řetězu? Zákony už dnes máme skoro na všechno - není v lidských silách je všechny znát. Tak je všichni porušujeme jak na běžícím pásu. Marihuana si pěstuje každá druhá babička na vesnici. Proč tedy dovolíme, aby si nějaký aktivistický státní zástupce honil své ego na nějaké babce, co si vaří masti? Proč proboha máme takové pokrytecké zákony, které jsou akorát k legraci? Nejspíš to bude proto, že máme legrační politiky. Oni asi nežijí v reálném světě. Je docela možné, že se s normálními lidmi ani nestýkají. Jiné vysvětlení neexistuje. Už tady zase máme ONI a MY. A kdo jsou ti ONI?

ONI jsou ti, kteří žijí z našich daní a za naše peníze nám kafrají do našich životů. Všichni ti novodobí paraziti, kteří za celý den nepřeloží křížem slámku, ale mlátit tu prázdnou umí excelentně. Všichni ti nabubřelí podnikatelé, jejichž podnikáním je vysávání veřejných rozpočtů. Všichni ti, kteří si nechtějí špinit své životopisy skutečnou prací. Ti všichni mají jeden společný rys - opovrhují těmi, z kterých si víc než slušně žijou. Koho z nich zajímá nějaký malý hospodský, který bude muset po přijetí zákona o zákazu kouření ten zákon porušovat a bude doufat, že ho někdo neudá? Koho z nich zajímá nějaká babička, která se ze zoufalství oběsí, protože ji státní moc popotahuje kvůli třem rostlinám trávy? Koho z nich zajímají nějací rodiče, kteří mají postižené dítě očkováním a to další už chtějí poškození uchránit? Nu což - když se kácí les, létají třísky! Co je pár zkažených životů, pár zoufalých až k smrti, pár postižených, proti kolektivnímu blahu?

Tihle ONI jsou novodobou třídou rozežraných boháčů, kteří mají bohatství jen a jen z toho, že se uměli někde protlačit na kandidátku nebo se s někým správným vhodně kamarádit. A je jich čím dál víc. Kdo by snil o tom, že se vyučí řemeslu a bude dělat slušnou práci a díky tomu bude žít slušný život? Ne, dnes chce každý být jako ONI. Nic nedělat, sedět někde na úřadě, kde nikdo nemá za nic odpovědnost, do všeho kafrat a bez rizika si přijít na slušné peníze... Tahle novodobá šlechta ale mezi sebe jen tak někoho nepustí. Politici si hlídají volitelná místa na kandidátkách jako ostříži, získat místo na úřadě je nejtěžší a nejvíc je sedět někde, kde se rozdělují granty. Takový pocit moci je nenahraditelný. A aby si tu svoji převahu nad námi dokazovali, ponižujou nás kde můžou. Omezujou nás, dirigujou nás, zakazujou... Dělá jim to dobře.

A proti nim stojíme MY. Lidi, kteří se někde pinoží od nevidím do nevidím, aby vydělali na ten poživačný život všech těch mondénních politiků, státních umělců a všehoschopných poradců a konzultantů. Lidi, kteří fakt nemají čas posedávat po kavárnách a filosofovat o úloze Západu a Východu. Lidi, kteří nemají čas po večerech sledovat všelijaké politické debaty a studovat nezávislé zdroje informací. Kdepak, my večer padáme do postelí zcela utahaní tím, jak si čím dál hůře vyděláváme každou jednu korunu. A ještě z ní půlku musíme předat těmhle žvanilům, kteří místo toho, aby nám pomáhali, hážou nám klacky pod nohy a ještě se nám vysmívají za to, že nejsme na úrovni. Kdo proboha je schopen kousat ruku, která ho živí? Jen absolutní pitomec.

Nedá se nic dělat, nastal čas, abychom se MY všichni, z jejichž práce stát žije, spojili a něco s tím udělali. Nejsou všichni politici špatní, ostatně někdo tu politiku dělat musí, někdo se o veřejné věci postarat musí. Ale nechť je to ten, který si lidí a jejich práce váží. Ten, který ví, že vydělat peníze tím, že něco skutečně vyrobím a pak to prodám, je neskutečně těžké. Ten, který svým rozhodováním naši práci neustále neničí a nekomplikuje. Ať je to ten, který bere vážně potřeby lidí a nenutí jim své vidění světa.

Myslím, že si to začínáme uvědomovat a proti všem těm útlakům se začínáme bouřit. A ONI to vidí, tak nás začínají vytlačovat do disentu. Proto nám utahují šrouby čím dál víc. Abychom přestali kopat, abychom se zařadili. Je nás v tom disentu už docela dost.

Jsou to ty babky vařící si masti z marihuany, bylinkáři, kteří nemůžou nikde říkat, že bylinky jsou léčivé, maminky, které chtějí uchránit děti před přehnanou vakcinací,... A taky pravičáci, kteří chtějí volný trh - těch ubývá opravdu geometrickou řadou - nebo lidi, kteří chtějí zachovat naši kulturu a tradice a nejsou připosraní z multi-kulti bojovníků za smrtící toleranci. Nebo lidi, kteří ještě vědí, co je to opravdová osobní svoboda a ještě si nenechali vymýt mozky všudypřítomnou propagandou. To všechno jsme MY a naše vládnoucí třída dělá vše proto, aby nás zesměšnila a znevěrohodnila. Za vydatné pomoci veřejných médií.

Ale stejně se jim to nepodaří:-) Čím víc totiž těch disidentů vytvoří, tím rychleji se spojí proti nim. Já doufám, že už to bude hodně brzo!

 

Autor: Eva Hrindová | pátek 6.3.2015 15:45 | karma článku: 38,65 | přečteno: 1762x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Pohádka o spravedlivých a tolerantních intelektuálech

Je jich všude plno - ohánějí se svou tolerantností, okázale dávají najevo svou soucitnou duši a uzurpují si právo na jediný správný názor. V tom něco nehraje - jak může být tolerantní ten, kdo tvrdě potlačuje jiné názory?

23.10.2015 v 11:00 | Karma: 40,27 | Přečteno: 2259x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Jak se beseduje o migraci , když to pořádá neziskovka - v jámě sluníčkářské

Diskuse ani konfrontace s názorovými oponenty se nebojíme. Proto jsme s kolegy z Bloku proti islámu v Olomouci vyrazili na besedu o migraci. Člověk má znát názory svých oponentů a doufali jsme, že třeba bude i diskuse.

20.10.2015 v 22:30 | Karma: 48,47 | Přečteno: 16411x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Sluníčkářů bude ubývat - už se to láme!

Každý správný antiislamista je vystaven diskusím se smířlivými a opatrnými sluníčkáři. I já vedu plno debat. A pořád přemýšlím o tom, proč proboha mají slunka tak divné postoje. Copak nemají žádný pud sebezáchovy?

17.10.2015 v 11:49 | Karma: 45,56 | Přečteno: 6339x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Tak nám v Olomouci obvinili hejtmana. Je politika skutečně tak špinavá?

Nejprve se dramaticky vyslýchal Ivan Langer, aby byl pak propuštěn. Teď to spadlo na hejtmana. Paradoxně na člověka, který se viděno zvenčí chová nejméně papalášsky. Jsou ti politici taková hovada nebo je něco špatně v systému?

16.10.2015 v 9:23 | Karma: 29,38 | Přečteno: 1022x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Paní Michalákové sebrali děti - krystalické zlo podporované naší vládou!

K čemu je nám taková vláda? Neumí ochránit ani naši zem (blekotání ohledně migrantské krize) ani naše občany (krádež českých občanů v Norsku). Lidé, copak to nevidíte? Jak je možné, že by stále někdo tuto vládu volil?

6.10.2015 v 12:19 | Karma: 40,15 | Přečteno: 2041x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz