Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak ze mě "sluníčkáři" udělali xenofoba a rasistu

Už je to tak - podle všeho jsem fanatik, xenofob a rasista. Jen proto, že chci, aby politici přestali žoviálně žvanit a začali něco dělat ve věcech netolerantního a plíživě se rozlézajícícho islámu, který je ve své vyhrocené podobě zdrojem terorismu. Kladu si otázku, co je zdrojem té "připosranosti" našich politiků a zdrojem té všobjímající naivní "pravdy a lásky", kdy se chceme kalašnikovům postavit rozdáváním kytek a šířením tolerance. 

Dnes ráno jsem viděla video, kdy zfanatizovaní muži kamenovali mladou ženu a u toho si to natáčeli na mobilní telefony. Cítím tak neskutečnou bezmoc a zoufalství, fakt mi to nedělá dobře. Čím je toto kamenování jiné, než hnusná znásilnění, která bežně odsuzujeme a trestáme? Násilí vykonávané na ženách je pro mě to nejkrystaličtější zlo, které ohrožuje naši civilizaci. A když mám před očima tu ženu, ubitou a pasivně přijímající rány, protože proti takové přesile se nelze bránit, nemohu prostě přijmout ty řeči o tolerantnosti a vstřícnosti. To mám být tolerantní vůči násilí - a to i psychickému? Copak to tihle umírnění kecalové nevidí? Asi ne... 

Zvlášť smutné je to proto, že jsme zažili roky útlaku a měli bychom poznat, co je zdrojem nesvobody. Jsem extrémně citlivá na nesrpavedlnost a omezování svobody. Nesnáším fanatiky a lidi, kteří se nebrání zlu, protože mají rádi klid. Nesnáším, když se lidi hážou do jednoho pytle. Hájím menšiny - Romy, Vietnamce - a tisíckrát jsem se kvůli tomu pohádala. Prostě to tak mám, jsou situace, kdy nemůžu mlčet, i když z toho mám v životě jen polízanice.  A stejně tak i dnes cítím potřebu něco udělat proti krutému náboženství. Ne kvůli sobě, ale kvůli těm lidem, kteří po celém světě trpí v krutých režimech a jsou vystaveni neskutečnému omezování svobod a nelidskému utrpení. 

Nemá snad Evropa povinnost aspoň na svém území ochraňovat ty, kteří se snaží upozorňovat na krutost a nespravedlnost? Copak budeme moci chránit kritiky nelidských režimů, když k takovým nespravedlnostem budeme vstřícní? Je možné alibisticky a z lenosti vyplývající z všobjímající korektnosti umožňovat plíživý rozmach islámu na našem území - včetně šaríji a džihádu? Copak lze tolerovat fakt, že ten, kdo odejde od islámu, je vystaven výhrůžkám a teroru? Jak se to slučuje s náboženskou svobodou? Nemáme snad chránit své občany?

Když slyším některé politiky, stydím se za ně. Za jejich slabost, za neochotu pojmenovat věci pravými jmény, za jejich lenost, která jim brání pochopit, o co jde. Žijí si ve svém světě zcela odtrženém od reality a oni nemusí cítit strach, oni jsou mimo a když bude nejhůř, někam se odstěhují, do nějakých ghet pro vyvolené, kde budou ochráněni. Ale co ti naši občané, kteří podlehli lákání islámu, všechny ty nešťastné a frustrované ženy, které by rády vzaly své rozhodnutí zpět, ale mají strach... Kdo se jich zastane? Kdo ukáže představitelům islámu v ČR, že tady si nenecháme středověk zavléct? Že tady je žena rovnocenná lidská bytost a všichni jsou si rovni před našimi zákony? Kdo jim ukáže, že naše Ústava zaručuje svobodu slova a svobodu vyznání?

Nedělá mi to dobře, když jsem obviňována z tak hnusných věcí, jako je xenofobie a rasismus - kdo mě zná, a někdy se se mnou bavil o politice ví, že to jsou absurdní nálepky. Ale doba se mění a skoro nic není takové, jak jsme byli zvyklí. Tak si na to zvykám, ale není cesty zpět. Vlastně je to pocta - vedle těch, kteří z nepochopení, z lenosti a ze strachu ustupují zlu, klidně snesu, že mě někdo nazývá xenofobem, rasistou a fanatikem.   

Autor: Eva Hrindová | sobota 17.1.2015 11:36 | karma článku: 43,89 | přečteno: 7031x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Pohádka o spravedlivých a tolerantních intelektuálech

Je jich všude plno - ohánějí se svou tolerantností, okázale dávají najevo svou soucitnou duši a uzurpují si právo na jediný správný názor. V tom něco nehraje - jak může být tolerantní ten, kdo tvrdě potlačuje jiné názory?

23.10.2015 v 11:00 | Karma: 40,27 | Přečteno: 2259x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Jak se beseduje o migraci , když to pořádá neziskovka - v jámě sluníčkářské

Diskuse ani konfrontace s názorovými oponenty se nebojíme. Proto jsme s kolegy z Bloku proti islámu v Olomouci vyrazili na besedu o migraci. Člověk má znát názory svých oponentů a doufali jsme, že třeba bude i diskuse.

20.10.2015 v 22:30 | Karma: 48,47 | Přečteno: 16411x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Sluníčkářů bude ubývat - už se to láme!

Každý správný antiislamista je vystaven diskusím se smířlivými a opatrnými sluníčkáři. I já vedu plno debat. A pořád přemýšlím o tom, proč proboha mají slunka tak divné postoje. Copak nemají žádný pud sebezáchovy?

17.10.2015 v 11:49 | Karma: 45,56 | Přečteno: 6339x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Tak nám v Olomouci obvinili hejtmana. Je politika skutečně tak špinavá?

Nejprve se dramaticky vyslýchal Ivan Langer, aby byl pak propuštěn. Teď to spadlo na hejtmana. Paradoxně na člověka, který se viděno zvenčí chová nejméně papalášsky. Jsou ti politici taková hovada nebo je něco špatně v systému?

16.10.2015 v 9:23 | Karma: 29,38 | Přečteno: 1022x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Paní Michalákové sebrali děti - krystalické zlo podporované naší vládou!

K čemu je nám taková vláda? Neumí ochránit ani naši zem (blekotání ohledně migrantské krize) ani naše občany (krádež českých občanů v Norsku). Lidé, copak to nevidíte? Jak je možné, že by stále někdo tuto vládu volil?

6.10.2015 v 12:19 | Karma: 40,15 | Přečteno: 2041x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci rozhodují o omezení prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  9:40

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schvaluje Sněmovna. Schválí ji patrně v mírnější...

Muž násilím vnikl do školy v Litvínově. Policie ho našla v obchodě, kde kradl

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  9:29

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Záhadný předmět na noční obloze překvapil fotografy čekající na polární záři

3. května 2024  9:26

Záhadné těleso na obloze překvapilo v úterý večer mnoho fotoamatérů, kteří hleděli k nebi v...

Na Chebsku vjel vlak do spadlého stromu a vykolejil, provoz na trati stojí

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 9:15

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek odpoledne v úseku mezi Velkým Luhem a Skalnou...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz