Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ještě o "děvčátku se sirkami", žhářích a Senátu

Jedna z věcí, jež mě příjemně překvapily ve volbách, je vyřazení Liany Janáčkové; ta je totiž příkladem toho, jak dělat z lidí blbce – povedlo se jí to zjevně v nejednom případě, ale na křeslo to nestačilo.

Taky to "myslí upřímně"?Nova

Děláte v politice sami jednu lumpárnu za druhou, jsou za vámi neprůhledné čachry a začínáte lézt na nervy kde komu, ale přesto se chcete udržet? Buďtě sprostí na cigány, bezďáky a feťáky, přijďte s nějakým hodně jednoduchým "řešením" a zkuste lidem namluvit, že hlavním problémem dneška jsou sociálně nepřizpůsobiví, s nimiž je potřeba zatočit.

Kdepak nějaké veřejné, leč zcela neprůhledné zakázky za miliony a miliardy, dálnice i cyklostezky drahé tak, jako kdyby vedly na Mars, Standa Gross a jemu podobní s igelitkama naditýma nezištnou pozorností od strýčků, prorůstání politiky kmotry a veksláky, uplácení voličských skupin ze státního rozpočtu – skutečným nepřítelem našeho blahobytu a pořádku je přeci cigán se slepicí pod kabátem.

Je pravda, že v době "politické korektnosti" se měří dvojím metrem a problémy se nesmí pojmenovat pravými jmény, jinak se na vás vrhnou všelijací občas značně jednostranně zaměření aktivisté nebo různí mudrlanti a intelektuálové od kavárenských stolků. Občas je to i horší, zcela odstaršující případ je proces s Wildersem, který připomíná spíš zasedání španělské inkvizice a člověku se až dělá špatně při představě, kam to tímhle tempem může dojít (trochu jsem o tom psal tady). Kdo se tomu umí rozumně postavit, ten si pozornost zaslouží a v politice ho uvidím rád.

Ale nesmí mít sám kýbl másla na hlavě a taky by z každé jeho věty nerozvité nemělo koukat, že místo odvahy čelit reálným problémům se jedná o zištný pokus oslovit mentální i mravní pátou cenovou skupinu, s nímž jde ruku v ruce vyčůranost. To není jen případ Janáčkové, takových vykuků máme habaděj, ale tahle paní jim v ledasjakém ohledu kraluje.

Nejprve k máslu na hlavě. Museli mít v ostravské čtvrti, jíž Janáčková starostovala, velikou radost, když se přičiněním paní starostky měli do nového domu, na nějž se dlouho čekalo, nakvartýrovat spříznění činitelé z radnice, a aby toho nebylo málo, byt měla dostat i Janáčkové devatenáctiletá (!!!) dcera. "Po dvanácti letech služby obci mám snad právo na přidělení bytu pro dceru!", pravilo k tomu statečné děvčátko se sirkami – celý článek z týdeníku Ostrava o tehdejší kauze si můžete přečíst zde (jedná se až o druhý článek v pořadí!); takhle si paní Liana představuje "otevřenou demokracii", za jejíž klub kopala v Senátu. Podobných věcí jsem si vyšťoural na netu více a nějak si nedovedu představit, co by asi tahle osobnost musela udělat, abych jí důvěřoval a hodil hlas. Rozdávání sirek by mi asi nestačilo. Naštěstí nejsem z jejího obvodu a podobného dilematu jsem ušetřen (druhá a nakonec vítězná možnost byl kovaný socan, to taky není žádný štěstí).

Pár slov k řešení. V legendárním záznamu, na němž se Janáčková vyznává ze svého rasismu (o čemž pak tvrdila, že to jsou slova "jiné ženy s podobným hlasem" – ano, to je výmluva hodná dospělého intelektu), naše bojovnice tvrdí, že je proti nějaké integraci a "aby byli plošně po obvodu"; a že prostě vybrali Bedřišku, kam to všechno naženou a případně i obeženou plotem s elektřinou.

Pokud chce někdo zadělat na obrovské problémy za pár let, ať postupuje přesně takto – ukazují to bez výjimky případy z celého světa. A až podobná ghetta přerostou přes hlavu a budou stát řádově větší prachy a představovat řádově větší množinu všech myslitelných rizik pro lidi uvnitř i venku, pak můžete jít zatleskat hrdinům jako Janáčková.

A teď k té páté cenové. Když někoho napadne v době procesu s partičkou všeho schopných frustrátů, kteří se pokusili upálit lidi, rozdávat v rámci svojí tradičně "odvážné" kampaně sirky, musí být lidsky skutečně na výši. I kdyby mně tisíckrát vadilo všechno "korektní politikaření", náklady na sociální dávky, kravál v sousedství nebo ukradený mobil, nikdy se kvůli tomu nepokusím nikoho upálit. A protože nejsem takový dobytek, abych lidem házel molotovy do ložnice, nejsem ani takový dobytek, abych volil lidi typu Janáčková, kteří se sníží k podpoře takovýhle kousků – a jestli někdo myslí, že rozdávání sirek není podpora vítkovských žhářů, ať mi laskavě sdělí, co je to jiného. Podpora českých sirkáren asi těžko.

Člověk by totiž měl mít smysl pro proporce. Budu rád, když se bude každému měřit stejným metrem, a vím, že se tak mnohdy neděje – a štve mě to jako kohokoli jiného. A jsem pro, aby  za podobné zločiny přišili příště mimořádné tresty i komukoli dalšímu, bez ohledu na etnikum; jenomže přes sirky, molotovy a Janáčkovou v Senátu cesta ke spravedlnosti opravdu nevede. Jsem rád, že tentokrát se tolik lidí nachytat nenechalo.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Robert J. Hřebíček | pondělí 25.10.2010 15:15 | karma článku: 38,19 | přečteno: 8328x
  • Další články autora

Robert J. Hřebíček

Středověk a mýtus o ploché Zemi

Mezi oblíbené pověsti o středověku patří ta, že věřil na placatou Zemi. Středověk přitom nikdy nepochyboval, že je země kulatá, dokonce znal i její celkem přesné rozměry. Dnes tedy zajímavost k vědění a nevědění našich předků.

4.1.2017 v 16:00 | Karma: 26,33 | Přečteno: 2176x | Diskuse| Věda

Robert J. Hřebíček

NASA, astrologové a „opravený zvěrokruh“

Poslední dobou se objevuje tvrzení, že prý „NASA opravila zvěrokruh“ a tím znemožnila astrologii. Bohužel, většina komentářů, které se téma pokoušely vysvětlit, v tom nasekala ještě větší zmatek. Pojďme si udělat jasno.

26.9.2016 v 9:00 | Karma: 34,16 | Přečteno: 4839x | Diskuse| Věda

Robert J. Hřebíček

Miloš Zeman, svíce jasná?

Již řadu dní zuří bouře. Intelekty všech intelektuálů pracují na plné obrátky, dobro všech dobrodějů je ve zbrani, pohoršení teče proudem ulicemi. Jo a petice, nezapomeňme na petice!

5.11.2014 v 16:16 | Karma: 36,02 | Přečteno: 2168x | Diskuse| Ostatní

Robert J. Hřebíček

Sisyfos a případ utajené bible (neveselý portrét českého skeptika)

Prošel jsem si facebookové stránky Českého klubu skeptiků Sisyfos a nestačil jsem se divit. Pojďme se podívat, jak podle českých skeptiků vypadá kritické myšlení. Řeč bude též o původu bible, tajemných evangeliích a placaté Zemi.

19.5.2014 v 15:00 | Karma: 26,69 | Přečteno: 2024x | Diskuse| Ostatní

Robert J. Hřebíček

O hříšné policii, muslimských bratřích a jednom špatném teologovi

"Necitlivý zásah české policie proti našim bratřím a sestrám muslimům v čase modlitby byl nepochybně hřích," uvedl Tomáš Halík. Pojďme se podívat na to, jak je v téhle větě všechno špatně - a to i z hlediska křesťanské věrouky.

5.5.2014 v 16:00 | Karma: 39,15 | Přečteno: 2593x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Fotbalový zápas se dohrál noži. Další důkaz, jak války klanů sužují Německo

14. května 2024

Premium Tam, kde kdysi přilétla nějaká ta rána pěstí, se dnes střílí. Řeč je o okresním fotbale v Německu,...

Chybí důležitý lék na astma, i kvůli ceně. Kdo koho vydírá? přou se lidé

14. května 2024

Premium Češi s astmatem, alergií či chronickou obstrukční plicní nemocí složitě shánějí lék ve spreji...

Na Ukrajině se už vykládá pomoc z amerického miliardového balíku

13. května 2024  22:27

Americká vojenská pomoc pro Ukrajinu v rámci balíku, který Kongres schválil koncem dubna, již...

Při hromadné nehodě na Karlovarsku zemřel člověk, další čtyři se zranili

13. května 2024  16:13,  aktualizováno  21:35

Vážná dopravní nehoda dvou osobních a nákladního vozidla uzavřela silnici I/6 u Čichalova na...

  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4078x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.