Viktor Preiss: Tenhle věk není úplně hloupej (video)

Scénický rozhovor ve Švandově divadle s Viktorem Preissem byl vyprodán velmi rychle. Konal se 29. ledna letošního roku, a už začátkem prosince nebylo možné koupit lístek. Důvodů bylo jistě hned několik. Viktor Preiss jednak patří mezi naši divadelní špičku, jednak rozhovory spíše šetří. Na rozdíl od mnohých jiných, kteří by měli spíš mlčet. A teď se s ním mohli diváci setkat osobně ve velmi otevřeném a intimním rozhovoru a v závěru sami položit otázku.

Viktor Preiss ve Scénických rozhovorech.Zdeněk Tichý

 Neznám mnoho herců, kteří jsou schopni civilně a přesně mluvit o svém povolání, neznám mnoho herců, kteří se snaží hledat přímo před diváky co nejvýstižnější odpovědi na pokládané otázky. K tomu s nadhledem a krásnou češtinou. A Viktora Preisse je potěšení poslouchat.

Chvíli po začátku si můj lednový host všiml, že v první řadě sedí jeho kolega a kamarád Michal Pavlata. Ten pak dvakrát třikrát do rozhovoru krátce vstoupil vtipnými glosami, ostatně v záznamu se o tom můžete přesvědčit sami. Jedno z nejsilnějších míst večera, alespoň pro mě osobně, byla pasáž o posledním setkání Viktora Preisse s Václavem Voskou po generálce Amadea. Tato část tvoří druhou polovinu záznamu, který zde předkládám jako připomenutí mimořádně zajímavého večera ve smíchovském  Švanďáku.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Hrbek | pondělí 25.3.2013 17:00 | karma článku: 25,51 | přečteno: 2992x