Hovory D.H.: Aneta a Nikola Langerovi

Anetu Langerovou jsem asi jako většina poprvé zaregistroval při pěvecké soutěži v roce 2004. Byla první a poslední, které jsem ve finále poslal hlas. Zanedlouho poté, co se Aneta začala pomalu stavět na vlastní nohy a hledat svůj hudební výraz, nebylo možné si nevšimnout muže v pozadí, který už od prvních okamžiků mladou zpěvačku podporoval a byl jedním z mála lidí, na kterého dala. Byl jím její bratr Nikola Langer. V oblasti českého showbyznysu ojedinělá dvojice.

Když jsem Anetu hostil v březnu 2011 v pořadu Scénické rozhovory ve Švandově divadle, zpěvačka svého bratra několikrát zmínila a bylo jasné, jak velké pouto mezi oběma sourozenci existuje a že je na místě brát je opravdu jako tým. Jako tým, který překonal spoustu těžkých chvil jak v soukromí, tak i v dosavadní profesionální dráze.

 V srpnu téhož roku jsem se s Langerovými sešel po jejich olomouckém koncertě a předběžně jsme se domluvili, že budou hosté mého olomouckého pořadu Talkshow Davida Hrbka v Divadle hudby. Aneta reagovala spontánně kladně. Pokud si správně pamatuji, otočila se na Nikolu a řekla: „Ano, půjdeš tam se mnou, ať taky víš, jaký to je.“ Nikola si vzal čas na rozmyšlenou a v září oba účast potvrdili. Pak jsme už jen pilovali termín. Rozhovor nakonec proběhl 9. dubna 2012.

 Za ten rok nabyla Aneta zřejmé suverenity i v roli hosta talk show, což potvrdila krátce předtím v televizním pořadu Michala Prokopa, zato pro Nikolu to byla první zkušenost před diváky. A bylo to nesmírně milé a zajímavé setkání. Nakonec to uvidíte sami, pokud si pustíte krátký sestřih z našeho devadesátiminutového rozhovoru.

Ještě pro úplnost musím uvést, že Aneta zazpívala tři písně ze svého stávajícího repertoáru. Na klávesy ji doprovázel Jakub Zitko.

Videozáznam vznikl speciálně pro tento blog.

 

*

Pokud byste chtěli vidět některý z pořadů naživo, můžete si vybrat do konce sezóny:

20. května: Ondřej Havelka (Divadlo hudby Olomouc)

22. května: Prof. MUDr. Pavel Pafko (Švandovo divadlo na Smíchově)

4. června: Zdeněk Psotka, Petr Uličný a Michal Ordoš ze Sigmy Olomouc (Divadlo hudby Olomouc)

Autor: David Hrbek | středa 16.5.2012 16:42 | karma článku: 13,47 | přečteno: 2011x