Co vzkázala Suzanne Vega Václavu Havlovi

Slavná zpěvačka Suzanne Vega poslala přesně před osmi lety jako překvapení pro Václava Havla a Lou Reeda svůj video pozdrav do Švandova divadla, kde oba právě 10.ledna 2005 vystoupili ve Scénických rozhovorech. Podívejte se, co jim ze sofa svého newyorského bytu tehdy vzkázala. Video dosud viděli pouze diváci tehdejšího pořadu v divadle, dnes ho zveřejňujeme vůbec poprvé v médiích.

Suzanne Vega a Václav Havel na after party v roce 2008.Phil Sullivan

Každého hosta Scénických rozhovorů se snažíme příjemně překvapit. Dva měsíce před inkriminovaným rozhovorem jsem tedy požádal písničkářku Suzanne Vega, o níž bylo známo, že má blízko k Lou Reedovi a že velmi obdivuje Václava Havla, aby natočila video pozdrav pro oba mé hosty. A Suzanne ve svém newyorském bytě video opravdu natočila a obratem nám ho poslala.

10.ledna 2005 večer měl pozdrav autorky velehitu Luka premiéru a dočkal se velkého ohlasu. Osobně se zpěvačka s  Václavem Havlem poprvé setkala o rok později, 7. října 2006, a prostředníkem tohoto setkání bylo právě Švandovo divadlo.

Zveřejňujeme tedy tento exkluzivní záznam v přesně stejném datu a čase, ve kterém jsem ho před osmi lety Lou Reedovi a Václavu Havlovi pustil na jevišti hlavní scény Švandova divadla. Jako vzpomínku na rozhovor, který si můžete přečíst zde.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Hrbek | čtvrtek 10.1.2013 19:00 | karma článku: 12,89 | přečteno: 2079x