Zlomyslnost opozice se jistě zobrazí ve volebním výsledku

Opozice si užila nově nabytou sílu a ve spolupráci s komunisty odmítla schválit navrhovanou vládní úpravu zákona, který měl ulehčit a garantovat podmínky cestování v rámci EU na základě dohody o evropském Covid pasu.

Opozice pokračuje v ukázce zlomyslnosti, kdy se mstí vládnímu establishmentu a hází klacky pod nohy čemukoliv rozumnému, aby vyvolala nepochybný pocit, že vláda ANO – ČSSD je neschopná. Z mnoha důvodů si to jistě lze myslet, ale mělo by se rozlišovat, kdy tomu tak občas i není.

Již v době nedávno minulé se opozice zasloužila o zrušení nouzového stavu v průběhu covidové krize a dotlačila vládu k přechodu na tzv. pandemický zákon. Celá opozice se v diskuzích dušovala, že pandemický zákon umožňuje vše, co nouzový stav, vždyť to sami promysleli a vypracovali s největší snahou pomoci. Okamžitě poté sdružení hejtmanů svou žádostí směrem k vládě o nový nouzový stav, jasně ukázala proradnost opozičního postupu, neboť bez ohledu na politickou příslušnost jasně zaznělo, že bez nouzového stavu se situace zkomplikuje a některé věci nelze podle pandemického zákona zajistit a garantovat.

Ani to opozici nestačilo a podala ještě ústavní žalobu na vládou vyhlášený nouzový stav, který prohlásila za protiústavní. Následovaly další žaloby po vypršení nouzového stavu na vládní opatření vydaná na základě slavného pandemického zákona. A světe div se, soud vyslyšel žalobce a v rozsudku použil newspeak: NEDOSTATEČNĚ ODŮVODNĚNO.

Nyní při snaze vlády dosáhnout potřebné úpravy zákona pro hladký průběh cestování po Evropě, argumentuje opozice vůči vládě rovnou v parlamentu: Je to nadbytečné, prostě NEDOSTATEČNĚ ODŮVODNĚNO. V dojemných tirádách opoziční šéfíci politických klubíček se dušovali, že chtějí pro občana to nejlepší a nechtějí občana v ničem omezit. I když jim bylo opakovaně vysvětleno ministrem zdravotnictví, z jakých důvodů je vhodné onu úpravu zákona učinit, opozice neopustila svou mantru a uvrhla vládu do zjevných problémů. S vládou pochopitelně i občany.

Ale ministr jim to řekl konečně jasně: Při neschválení nemůže vláda garantovat, že bude průběh vydávání Covid pasů pro cestování hladký a bez problémů, pokud snad přímo neohrozí cestování některých Čechů po Evropě. To je ovšem pro opozici zanedbatelný problém. Prostě to otestujeme tím, že vládě hodíme břevno pod nohy. Břevno pod nohy je totiž ta pravá svoboda. Myslím, že moudrý občan volič si udělal nyní dostatečný obrázek o politické realitě. Jeden za 18 a druhý bez dvou za 20. Těžko se pak divit, že volič bude mít chutě čím dál radikálnější a bude si vybírat ve velkém mezi šíleneckou SPD a fanatickou Přísahou. Rozumnou a uměřenou politiku pro občana totiž nehodlá dělat nikdo.

Pokud by se vám moje stanovisko zdálo nedostatečně odůvodněno, vězte, že je to tím, že je nadbytečné, že máte moc to prohlásit a říci to bez důkazní zátěže, jen z prosté moci libovůle. Skvělý pocit že ano? Zapomeňme na rozum a odpovědnost a popasme se na pomíjivém pocitu podílu na moci. Neboť to a jenom to je pravá svoboda, kdy nás nic nesvazuje, nezavazuje, žádné svědomí ničemu nebrání.

 

 

Autor: Zdenek Horner | čtvrtek 10.6.2021 5:40 | karma článku: 30,88 | přečteno: 858x