Strana dala, strana vzala. Kolik vzala Špidlovi?

Před pár týdny jsem tady psal o tom, kolik si v Bruselu vydělal ex-eurokomisař Vladimír Špidla. Někteří diskutující se pohoršovali, cože mi je do toho… Namítal jsem, že hodně, protože Špidla nebyl žádný „soukromík“, že ho do Bruselu vyslala jeho vláda, potažmo jeho strana… A jestli snad od něj za to nechtějí nějakou „protislužbu“…

Teď – díky Hospodářským novinám – vyplulo na povrch, že členové ČSSD, kteří díky straně dostali nějakou dobře placenou funkci v představenstvu nebo dozorčí radě, část těchto peněz odevzdávají straně. Ovšem tajně, rozepsáním na velké množství členů místní buňky. Aby se na to nepřišlo.

Předseda pražské organizace ČSSD Petr Hulínský „vydělal“ díky straně 6,7 milionu korun. Zastupitel Jan Slezák 1,7 milionu, místopředseda buňky exministr Karel Březina 1,1 milionu. Kolik odevzdali?

I Vladimír Špidla si přišel na pěkné peníze, Brusel platí dobře. Propočítal jsem to na zhruba 28 až 32 milionů korun (více zde).

Už chápete, proč jsem kladl otázku, jestli odvedl něco straně, která ho tam vyslala? Jak se u sociálních demokratů projevuje vděčnost?

A aby bylo jasno, rozhodně si nemyslím, že by se něco takového dělo pouze u ČSSD. Bude to „napříč“.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Hořejší | pátek 8.10.2010 12:25 | karma článku: 24,67 | přečteno: 1423x