Katoličtí kněží, to jsou pěkní ptáčci

Ten titulek je až moc mírný a moc legrační na to, o jak vážnou věc jde. Belgie se rozhodla vyšetřit případy zneužívání dětí členy místní katolické církve. Výsledek je šokující. Ozývají se proto hlasy požadující kastraci. A já říkám: ANO, jen ať se jim na ty ptáčky podívají. Čím dříve tím lépe.

Belgická komise řízená renomovaným dětským psychiatrem Peterem Adriaenssensem odhalila 507 případů zneužití dětí kněžími. Zneužívajích bylo 475, takže někteří z nich mají na svědomí více než jednu oběť. Nejmladšímu zneužitému byly dva roky. Čtrnáct dětí spáchalo sebevraždu. Hovoří se zde o "long-term institutionalised abuse", česky dejme tomu dlouhodobému intitucionalizovanému zneužívání. Hnus.
V síti uvízl i bývalý biskup z Brug Roger Vangheluwe. Třináct let zneužíval svého synovce.
Církev má přesto tu drzost, že chce případy zneužívání vyšetřovat sama.

Belgický liberální poslanec Jean-Marie Dedecker dnes v reakci na církevní požadavky prohlásil, že "notoričtí pedofilové by měli být co nejdříve uvězněni a vykastrováni". Žádné interní vyšetřování. "Klidně to udělám sám, stačí mi pár cihel". Znáte ten pocit, když si říkáte: tak tohohle chlápka bych určitě volil?

Drsné. Ale spravedlivé.

 

+++ ps: Tak podle diskutujících jsem prý použil zavádějící a nespravedlivý a nepravdivý titulek. Ano, je pravda, že ne všichni kněží jsou pedofilové. Ještě aby!!! Jen někteří. V Belgii jich odhalili 475, a to je podle mě HODNĚ VYSOKÉ ČÍSLO, pánové prominou. Takže co říkáte titulku:

475 belgických pedofilních katolických kněží by mělo přijít o své ptáčky?! vyhovuje?!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Hořejší | neděle 19.9.2010 21:40 | karma článku: 18,62 | přečteno: 1358x