Jak falešná těhotná Bulharka s falešným doktorátem doběhla Brusel

Párkrát jsem se tady pohoršoval nad tím, že Česko vysílá do Bruselu takovou podivnou existenci jakou je Václav Klaus. Beru to všechno zpátky. Slavnostně otevřít továrnu na cigarety, to je jen slabý odvar toho, co dokázala Bulharka Kalina Ilieva.

Mladá (30 let) a celkem pohledná Kalina byla ještě před pár dny ředitelskou bulharského Zemědělského fondu. Šly přes ní miliardové dotace z Bruselu. Už není. Provalilo se totiž, že "kudy chodila tudy lhala".
Lhala, už když při konkurzu tvrdila, že vystudovala berlínskou University for Engineering and Economics. Diplom byl falzifikát. V zahraničí nikdy nestudovala.
Stejným diplomem se mimochodem prokázala i před lety, když v Bruselu žádala o práci v protikorupční agentuře EU OLAF. Dostala ji.
Lhala často, lhala ráda, lhala hodně. Když loni začala viditelně tloustnout, vysvětlila to svým kolegům a i nadřízenému ministrovi zemědělství tím, že má "nezhoubný tumor". Ve skutečnosti byla těhotná. Podařilo se jí to utajit...
Také posílala do Bruselu falešná udání na bulharské firmy čerpající zemědělské eurodotace. Její motivace není úplně zřejmá, spekuluje se o tom, že šlo o tradiční model "kdo nezaplatil, byl udán".
Nemám k tomu jednoznačný závěr. Ta holka je chudák. A Bulhaři taky... Všichni se na ně teď tady v Bruselu budou dívat jako na americké diplomaty po zveřejnění tajných depeší wikileaks...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Hořejší | pondělí 6.12.2010 23:08 | karma článku: 15,99 | přečteno: 2757x