Česko prasečí vakcínu nepotřebuje, vrátí ji Belgii

Nedávno jsem tu psal o tom, jak se očkuje proti prasečí chřipce v Beneluxu. Na rozdíl od Česka se tam – stejnou vakcínou jako v Česku – očkují i malé děti. Dvakrát. V tom to bude.

V Nizozemsku je očkováno 830 tisíc dětí ve věku od šesti měsíců do pěti let. V Belgii také několik set tisíc. V mini Lucembursku zas tolik dětí neníJ Problém (ovšem jak pro koho) je v tom, že děti musejí postupně dostat dvě injekce, s odstupem tří týdnů.

            V Beneluxu to problém není, vláda objednala dost vakcín pro všechny. V Česku to problém je, bylo totiž třeba přednostně přeočkovat „osoby důležité pro chod státu“. Děti ne. Že by proto, že potřebují dvě dávky? To samozřejmě nikdo neřekl.

            A teď čtu, že Česká republika má přebytek vakcíny. To v Nizozemsku právě dnes zahájili druhé kolo očkování. Nabídky využilo 72 procent pozvaných (děti, rodiče, zdravotníci, lékaři, učitelé…). Vakcín je dost. A kdyby nebylo, může se holandská vláda obrátit na Českou republiku. Koneckonců, očkovací látka byla vyrobena v Belgii, tak by se na Vánoce vrátila (skoro) zpět domůJ

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Hořejší | pondělí 14.12.2009 10:18 | karma článku: 9,72 | přečteno: 994x