- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Podle Evropské komise (konkrétně eurokomisaře pro zdravotnickou problematiku a ochranu spotřebitele Johna Dalliho - viz. jeho odpověď na interpelaci europoslankyně Olgy Sehnalové) nejsou výsledky průzkumu kvůli malému počtu vzorků a testovaných produktů a nedostatečným informacím o metodě odběru vzorků věrohodné a reprezentativní! (Přitom, věřte nebo ne, se průzkum uskutečnil za finanční podpory Evropské komise!!!) Komise si alespoň vyžádala od slovenské Asociace spotřebitelů podrobné výsledky této studie a prý je dále přezkoumá.
Nicméně Brusel si už předem připravuje půdu pro odsuzující verdikt, když konstatuje: „K uvedeným (kvalitativním) rozdílům může docházet na základě preferencí a chutí spotřebitelů, jejich očekávání (včetně očekávání ohledně ceny), technických specifikací výrobních linek a dostupnosti surovin a přístupu k nim“.
Takže středo- a východoevropský spotřebitel zkrátka očekává, že jídlo bude především levné, o kvalitu až tak nejde… a výrobce se mu jenom snaží vyhovět!
A závěr Komise: „O tom, co uvést na trh jakého státu a za jakou cenu, v EU zpravidla rozhodují potravinářské společnosti“. Tak co tam těch 30 tisíc úředníků vlastně dělá?!
Další články autora |
Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...