O Praze 2 opravdu bez cenzury?

V minulých dnech zaplavil schránky domácností Prahy 2 bulvární občasník s názvem „Jejich Dvojka“a vznikla i elektronická verze:  www.jejichdvojka.cz. 

V podtitulu se sice tento plátek vymezuje proti údajné cenzuře v oficiálním radničním periodiku, nicméně tvrdá cenzura vládne i v těchto novinách! Redakční rada kupříkladu odmítla zveřejnit rozhovor se zástupkyní starostky pro prodej majetku, která chtěla reagovat na obvinění týkající se střetu zájmů při odkoupení obecního bytu se značnou slevou.

Rozhovor v necenzurované podobě zde:

Paní místostarostko, terčem kritiky „Jejich Dvojky“ se stala mimo jiné změna pravidel prodeje obecních bytů stávajícím nájemníkům, konkrétně zavedení slevy z kupní ceny, která údajně není nijak zdůvodněna a vede k následným přeprodejům bytů za podstatně vyšší cenu. Městská část tak prý přichází o desítky až stovky milionů. Co byste odpověděla na tuto kritiku?

„Podívejte se, my jsme si tuhle slevu prostě v koalici odhlasovali, takže já vůbec nechápu ten humbuk. My jsme samospráva, takže když si v koalici kupříkladu odhlasujeme, že na Praze 2 se bude jezdit vlevo, tak se s tím prostě musí všichni smířit, takhle to chodí. Navíc různé akční slevy kolem sebe přece vidíme dnes a denně. Když se v Lídlu rozhodnou nabízet banány za pouhých devět devadesát, chce snad někdo po nich, aby to zdůvodnili? Nechce. No a co se týče přeprodejů bytů, tohle už je úplně mimo mísu. Třeba vietnamské večerky taky levně nakoupí zboží v hypermarketu a pak si na to dají obchodní marži. Takže mi tu někdo nasazuje psí hlavu jen proto, aby se politicky zviditelnil.“

V gesci máte prodej bytů, zároveň jste ovšem obecní byt, který užíváte, údajně prodala sama sobě za třetinu tržní ceny. Vnímáte v tomhle ohledu nějaký střet zájmů, ze kterého jste byla v titulním článku nařčena?

„Ano, tohle je další z blábolů, který se už stal v zastupitelstvu takovým opozičním evergreenem. Říkám tomu pětkrát ohřívaná privatizační polívčička a musím se proti tomu už po několikáté důrazně ohradit. Já jsem do téhle koalice nevstoupila s nějakými postranními zájmy nebo úmysly.  Mé zájmy byly pouze dva: odkoupit byt se slevou a udržet se čtyři roky ve funkci. A na tom opravdu intenzivně a neúnavně pracuji. Tyhle dva zájmy přece nejsou v žádném střetu, ale právě naopak! Ovšem tohle opakovaně vysvětlovat někomu, kdo jenom závidí politický úspěch, mne už opravdu unavuje.“

www.jejichdvojka.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Honza Vranik | středa 26.4.2017 16:30 | karma článku: 16,25 | přečteno: 659x