"Klídek, máme to ošéfovaný."

V souvislosti s postupem při zadávání veřejných zakázek na radnici Prahy 2 padla v posledních měsících dvě konkrétní trestní oznámení. Rozhovor se zástupcem starostky pro oblast investic je ovšem ryze FIKTIVNÍ…..téměř.

Pane místostarosto, když jste převzal do své kompetence investice, městská část se při vypisování veřejných zakázek na stavební práce odklonila od tzv. elektronických aukcí. Z jakého důvodu?

„Víte, podle mne nám všechny tyhle elektronický kraviny včetně toho slavnýho EET komplikujou nejen život, ale co je horší, především byznys. To se akorát předchozí politická garnitura tady na radnici prostě posrala v kině…. že prý se v e-aukci dosáhne nižší ceny! No a co? My tady na nějakou kačku navíc nekoukáme. Z privatizace obecních bytů máme takovej balík, že bysme si těma prachama mohli vytapetovat celou radnici. Takže to třeba berte jako takový určitý druh podpory podnikání ve stavebnictví ze strany městské části.“

Ilustrační foto

Jak konkrétně tato podpora v rámci systému zadávání veřejných zakázek funguje?

„Tak jasně, že mirnix-dirnix nepodporujeme každýho, kdo si jen tak přijde. Nejsme přece nějaká nadace! My prostě obešleme s výzvou k podání nabídky na určitou zakázku tři osvědčený  firmy a kluci si to pak už mezi sebou vždycky nějak spravedlivě zprocesujou. Tedy sem tam nějakou zakázku lípneme na úřední desku, aby opozice nedělala permanentně dusno. To se pak občas do systému pokusí  hodit vidle nějakej jouda z ulice, co není na guest-listu.  Nějakej formální důvod pro vyřazení se ale vždycky najde, anebo ho vyřadíme  pro nepřiměřeně nízkou cenu v tomhle místě a čase obvyklou. Tím myslím obvyklou na týhle radnici."

Je pravda, že nedávno padlo již druhé trestní oznámení pro podezření z pletichy při veřejné zakázce zadávané radnicí Prahy 2?

No jo, jeden vopruz ze zastupitelstva to takhle zkouší, ale klídek…. i tohle máme samozřejmě ošéfovaný“.

Pane místostarosto, děkujeme za rozhovor.

Autor: Honza Vranik | čtvrtek 18.5.2017 17:45 | karma článku: 17,69 | přečteno: 514x