Mají nás na háku! Udělají si zase co chtějí!

Ač lidé protestují jak chtějí, ač sepisují petice, ač si lidé lépe než samotní politici uvědomují, jaké důsledky může mít jmenování některých nominantů na ministerské posty, je to marné, je to marné, je to marné...

Nové koalici je jedno, co chce veřejnost a že má prezident pravdu! Prezident jasně upozornil na neodbornost a pochybnosti u některých kandidátů na ministry, uvedl výhrady k nominantům, dobře že oklikou a nejmenovitě, jinak by ho okamžitě rozcupovali. Přesto ihned po jeho vystoupení se vyjadřovali samotní koaliční politici, politologové a komentátoři ve smyslu, co si to jako prezident dovoluje, že na to nemá podle ústavy nárok, že zdržuje, že si koaliční strany stojí za svými kandidáty atd. atd... Nedivila bych se, kdyby prezident kritizované kandidáty i celou slavnou navrhovanou vládu po zásluze za svoji zaslepenost a nabubřelost nakonec nejmenoval! Mezi kandidáty jsou totiž tak kontroverzní jména, že je až troufalé od nové koalice trvat na jejich jmenování a nevyslyšet prozíravého prezidenta! 

Co s tím uděláme, vážení přátelé, necháme si neustále kálet na naše hlavy? Bohužel u nás má prezident tak omezené pravomoce, že dokud nezměníme celý systém a ústavu ČR, můžeme si zřejmě stěžovat pouze na nádraží! Je však dobré že se jako národ začínáme probouzet a dnes už je nám jasné, že se musí něco změnit, aby nás neožebračili úplně! Pokud to cítíte jako já, prosím připojte se, nebuďme pasívní a bušme do nich! Čímkoliv! Občanskými iniciativami, internetovými skupinami, články, dopisy, připomínkami, komunikací. Oni naši zpětnou vazbu musí slyšet a ne si dělat co chtějí! 

 

http://www.petice24.com/petice_proti_jmenovani_hermana_ministrem_kultury

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Holotová | pátek 10.1.2014 19:03 | karma článku: 22,33 | přečteno: 1162x