EU: Budete platit za to, že si od nás nenecháte diktovat to, co nemáme právo vám diktovat

Naše veřejnost byla informována o nehorázných požadavcích námi nevolených, arogantních EU-byrokratů, aby země, které se nechtějí podvolit euro-diktátu na přijetí muslimských nájezdníků byly perzekuovány vysokými pokutami.  

Jakási Evropská komise si bere právo ovlivňovat naše životy a určovat směřování a budoucnost naší země. Vlády V4 by lidi odtržené od reality, jako jsou Jean-Claude Juncker a léčený alkoholik soudruh Martin Schulz, měly již konečně jasně poslat do patřičných míst.

Ještě v 90tých letech jsme mohli EU vnímat jako prostor svobodného pohybu zboží a osob, tedy jako něco pozitivního. I když už v té doby byly informace o tom, jak EU przní svůj zemědělský trh dotacemi. Později již přicházely jasné signály, že současná EU není o svobodě, svobodném podnikání bez bariér, ale o byrokracii, omezování svobody, dotacích a sankcích a pokřivování ekonomického prostoru.

V roce 2001 byla podepsána Smlouva z Nice, která pozměňovala Smlouvu o Evropské unii a měla připravit Evropskou unii na rozšíření o 10 nových zemí, proto mezi  hlavní změny patří změna hlasovacího mechanismu v Radě. Zavedením systému hlasování kvalifikovanou většinou namísto předchozího principu jednomyslnosti mělo zaručit to, aby nově příchozí menší země byly vždy přehlasovány. Skandální způsob ratifikace Smlouvy z Nice (například v Irsku se kvůli ní konalo opakované referendum) již ukazoval na to, že nová EU nemá s demokracií nic společného.  Po ratifikaci ve všech členských zemích  vstoupila v platnost 1. února 2003.

Následoval nehorázný návrh Smlouvy o Ústavě pro Evropu a pokus na přeměnu EU v orwellovský superstát byl v referendech ve Francii a Nizozemí tehdy ještě naštěstí odmítnut.

Pak přišel nový, opětovný pokus prosadit téměř to samé jinak - Lisabonská smlouva neboli Lisabonský diktát, protože způsob jejího přijetí byl opět značně nedemokratický. Evropské byrokratické struktury činily obrovský nátlak na vlády jednotlivých států na její přijetí. V Irsku se konala dvě referenda. V prvním referendu v červnu 2008 irští občané lisabonský diktát odmítli. Následně z prostředků EU byla v Irsku prováděná nehorázná mediální masáž veřejnosti a tak Irská veřejnost rezignovala a lisabonský diktát odsouhlasila. Vlády všech jednotlivých zemí byly pod velkým tlakem EU a tak polský prezident Lech Kaczyński si alespoň vymínil, že smlouvu podepíše až po irském referendu. V ČR politici z počátkui hovořili o nutnosti referenda pro přijetí Lisabonské smlouvy. Nakonec tento vážný zásah do suverenity státu byl Českou republikou přijat bez referenda.

 

Dnes už je jisté, že byrokratická a mocenská struktura známá pod názvem Evropská Unie v Evropě postupně implementuje vize, před kterými nás již dávno varoval pan Orwell. Eurobyrokraté ovládají a řídí stále více oblastí našeho života. Přichází stále větší omezovaní naší svobody. Byrokracie manipuluje stále více a více s ekonomikou, kterou se po vzorů marxistů snaží řídit, místo toho, aby ekonomickým subjektům vytvářela prostor pro podnikání a odstraňovala překážky pro podnikání za jasně daných a jednoduchých pravidel.. Eurobyrokraté v něčích službách se  snaží rozvrátil Evropu z jejích kořenů a z podstaty jejich kulturních tradic. Současná EU je pro Evropu přinejmenším stejná pohroma jako svého času SSSR a RVHP pro střední a východní Evropu.

Evropská komise (v čím zájmu ?) prosazuje přijímaní statisíců a miliónů migrantů z kulturně a nábožensky zcela odlišných  oblastí tak,  aby došlo k rozvratu národnostnímu a kulturnímu rozvratu Evropy. Evropská komise (v čím zájmu ?) prosazuje nevýhodné smlouvy s Tureckem. Evropská komise prosazuje zavedení bezvízového styku s velkou muslimskou zemí a tlačí na její přijetí do EU bez splnění platných podmínek. Proč ? Proč se evropská komise snaží o rozvrat Evropy ? Proto, že je v něčím zájmu aby zanikly evropské státy a byla zde multikulturní masa, která se bude snadněji ovládat.

Poslední Junkerův neskutečně arogantní návrh na sedmimilionové pokuty za nepřijetí jednoho muslimského nájezdníka je naprostá nehoráznost a sprostota, která nám ukazuje, že takovou EU jakou je s současnosti musíme odmítnout.

Jako malá země se asi vždy budeme muset podřizovat nějakým mocnostem - někdy i v našem zájmu. Ovšem záleží na nás, resp. na našich politicích do jaké míry budeme podřízenou a nesuverénní zemí a hlavně jestli na něčí nátlak a v zájmu někoho jiného budeme realizovat věci pro nás nevýhodné a nepřijatelné, nebo jestli toto odmítneme.

Václav Klaus v tomto směru dělal prozíravou a správnou politiku. ČSSD dlouhodobě dělá vazalskou politiku vůči EU. V posledních dnech se zdá, že i politikům ČSSD dochází, že arogance struktur EU již daleko přesáhla hranice akceptovatelnosti.

 

Před chvíli jsem na iDnes přečetl rozhovor s jakýmsi "expertem" na evropskou integraci, který tam tvrdí mimo jiné toto "Na blokační menšinu při hlasování v Radě EU jsou potřeba čtyři státy, které musí zároveň reprezentovat 35 procent populace EU, což státy V4 nemají". A toto přesně ukazuje, jak EU je nedemokratická a jak schválně byla nastavena Německem a Francii před vstupem zemí V4 do EU tak, aby nové země EU vyloučila z možnosti něco zásadního ovlivnit.

 

 

Autor: Tomáš Holek | pátek 6.5.2016 10:59 | karma článku: 39,54 | přečteno: 1418x