Zraněný prezident potřebuje první pomoc!

Umíte ji, nebo budete jen přihlížet?!

Jednou,už je to pár let jsem se díval na už nevím jaký akční film s podobnou scénou. A začal nad tím poprvé přemýšlet. První pomoc jsem tehdy vůbec neuměl. Od té doby jsem četl mnoho článků a slyšel a viděl mnoho zpráv a situací, kdy bylo rychlé poskytnutí první pomoci opravdu potřeba. Většinou to bylo o tom, že zraněným poskytoval první pomoc lékař, který byl pro ně  nablízku. Zato vždy byl kolelem dav bezradných lidí a zvědavců, kteří okouněli a chci věřit, že to bylo pouze tou bezradností a ne touhou po senzaci.

Začal jsem se o stav znalostí první pomoci mezi českým národem zajímat a zjistil, že neznalost principů a technik je alarmující! A že více než 50% obyvatel Česka tuto znalost nemá.. Každý rok je na včasném poskytnutí první pomoci závislých mnoho lidských životů.

Tak jsem se rozhodl přispět svou troškou do mlýna. Oslovil jsem známého doktora, tehdy šéfa záchranky a požádal ho zda by nenapsal názornou knihu o tom jak poskytovat první pomoc v nejběžnějších krizových situacích. Pak jsem ještě oslovil grafičku paní Říčnou, aby k tomu udělala názorné ilustrace.

Vznikla kniha, kterou si můžete zdarma vytisknout na http://www.prvni-pomoc.info Uložte si ji třeba do auta nebo někde doma a mějte ji připravenou pokud nastane krizová situace. Vždyť často jde o minuty! A je úplně jedno zda pomůžete prezidentovi nebo úplně neznámému člověku.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zlý Kojot | úterý 16.6.2009 11:49 | karma článku: 15,51 | přečteno: 1167x